Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό από την EBRD

Ο επικεφαλής του τομέα Ακινήτων και Τουρισμού της EBRD για τη ΝΑ Ευρώπη και τη Μεσόγειο Vlaho Kojakovic (φωτογραφία) θα αναφερθεί στα κονδύλια που πρόκειται να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2020, σε συζήτηση για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Οι δύο αυτοί κλάδοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη 5ετία ως βασικοί αποδέκτες άμεσων ξένων επενδύσεων. Τη συζήτηση συνδιοργανώνει το περιοδικό Real Estate & Development (RED) με το Urban Land Institute, στο ξενοδοχείο Χίλτον στις 30 Μαΐου, στο πλαίσιο του 12ου RED Business FORUM.

Τη θεματική ενότητα με τίτλο «Διατηρήσιμη Ανάπτυξη – Η ώρα των έργων» θα συντονίσει ο επικεφαλής του τμήματος τουρισμού και Αναψυχής της Eurobank κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, και θα συμμετάσχουν η επικεφαλής επενδύσεων της Enterprise Greece κυρία Αγγέλα Μιχαλοπούλου, η υπεύθυνη του ξενοδοχειακού τομέα ULI Greece & Cyprus και της CBRE κυρία Αδαμαντία Φωκά, ο διευθύνων σύμβουλος της Elounda Development κ. Φ. Κοκοτός και ο πρόεδρος του ΔΣ της συμβουλευτικής ΝΑΙ Hellas κ. Ηλ. Ζιώγας.

Ήδη η ΕΤΑΑ συμμετείχε στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, συνολικά είχε επενδύσει περίπου ένα €1 δισ τον Μάρτιο, και αναμένεται να δώσει τεχνογνωσία και να χρηματοδοτήσει επενδύσεις μέχρι και €10 δισ. στην επόμενη 4ετία, σε εταιρείες κλάδων που συνδράμουν στη διατηρήσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ

ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα