ΟΛΠ: Υποδομές με ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα

Hγετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλα λιμάνια της Μεσογείου σκοπεύει να προσδώσει στο λιμάνι του Πειραιά η διοίκηση του ΟΛΠ και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προχωρήσει σε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της λιμενικής ζώνης με νέες επενδύσεις σε τερματικούς σταθμούς λιμενικές υποδομές και εξοπλισμό, που ως στόχο έχουν να προσελκύσουν μεγάλες εταιρείες του κλάδου στον τομέα της κρουαζιέρας και των εμπορευματοκιβωτίων.


H Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού και Marketing του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά κυρία Θεόδωρα Ρήγα μιλώντας στο 4ο Posidonia Sea Tourism Forum τόνισε ότι το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 9 με 11 πλοία μεταξύ των οποίων και νέας γενιάς.


Επίσης αναφέρθηκε στην επέκταση του νότιου λιμένα όπου θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης 4 κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς άνω των 400 μέτρων έκαστο, ενώ προανήγγειλε νέες υποδομές στη χερσαία ζώνη όπως ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες που θα ενισχύσουν το home porting ενώ θα δημιουργήσουν ενδιαφέρον για την μεγαλύτερης διάρκεια παραμονή στον λιμένα, επιβατών κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας.

Μίλησε για μείωση της γραφειοκρατίας στην εξυπηρέτηση των εταιρειών κρουαζιέρας, για προγραμματισμό των αφιξοαναχωρήσεων δύο χρόνια μπροστά και για τη δυνατότητα παροχής καυσίμου 500cst, 700cst και 380cst με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.


Η κυρία Ρήγα είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει συντονισμός και συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προκειμένου να υπάρχει σύνδεση του αεροδρομίου με το λιμάνι, ενώ αναπτύσσονται συνέργειες με τις αεροπορικές εταιρείες αυξάνοντας την ευελιξία.

Για το κομμάτι διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων είπε ότι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της Ελεύθερης Ζώνης αφού η εθνική νομοθεσία επιτρέπει την αναστολή της αξίας του Προστιθέμενου Φόρου κατά την είσοδο των εμπορευμάτων υπό τον όρο ότι υπόκεινται σε εξαγωγή ή παράδοση σε άλλο Κράτος μέλος της ΕΕ.


Πρόσθεσε επιπλέον ότι εφαρμόζεται ολόκληρη η διαδικασία μέσω απλουστευμένων διαδικασιών σε στενή συνεργασία με τις Τελωνειακές αρχές.


Και συμπλήρωσε ότι λιμενικές εγκαταστάσεις σε κρουαζιέρα και εμπορευματοκιβώτια εφαρμόζουν πλήρως τον ISPS προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας.
 
kerdos.gr

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα