Αναρτήθηκαν οι εκθέσεις φερεγγυότητας και χρηματοοικονομικής κατάστασης των ασφαλιστικών εταιρειών

Η μία μετά την άλλη οι ασφαλιστικές εταιρείες με έδρα την Ελλάδα στη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 22/5, ανάρτησαν στις δικτυακές τους σελίδες τις εκθέσεις Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία για το Solvency II.

Από τις 12 Απριλίου είχε αναφερθεί ότι «στις 20 Μαΐου η κάθε ασφαλιστική εταιρεία θα δημοσιοποιήσει αναλυτικό report σχετικά με τα αποτελέσματά της και την οικονομική της κατάσταση με βάση τις απαιτήσεις του εποπτικού θεσμικού πλαισίου που εισάγει το Solvency II. Τουλάχιστον αυτό είχε εννοηθεί από τις σχετικές αναφορές του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρη Μαζαράκη, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή 7 Απριλίου στα γραφεία της ΕΑΕΕ. Η δημοσιοποίηση των δεδομένων της κάθε εταιρείας σε μια έκδοση πολλών σελίδων ανάλογων της ετήσιας οικονομικής έκθεσης, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι εύλογος και αφορά αυτή καθεαυτή την οικονομική κατάσταση της κάθε εταιρείας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το πολυαναμενόμενο Solvency Ratio. Ο δεύτερος λόγος αφορά τη διαφάνεια.

Θα αποδειχθεί κατά πόσο θα ισχύσει στην πράξη η πολυδιαφημιζόμενη διαφάνεια στη χρηματοοικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιρειών και τη λειτουργία τους, που προανήγγειλε η νέα οδηγία Solvency II.

Η δημοσιοποίηση των καταστάσεων θα αποτελέσει ένα στοίχημα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, η αξιοπιστία της οποίας έχει πληγεί πολλάκις στο παρελθόν.

Θα πρέπει λοιπόν όπως πολύ σωστά σημείωσε ο κ. Μαζαράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Nextdeal να αξιοποιηθεί η διαδικασία αυτή, επικοινωνιακά και από την ΕΑΕΕ, προκειμένου με απλό τρόπο να πληροφορήσει τον Έλληνα ασφαλισμένο για την όποια επάρκεια της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς»!

Στη συνέχεια όλα τα link με τις εκθέσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί ήδη. Σημειώνεται ότι υπάρχουν ορισμένες ασφαλσιτικές που μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχαν αναρτήσει την έκθεση, η το site των εταιρειών αντιμετώπιζε πρόβλημα!


nextdeal.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα