Η Blackrock... έρχεται το 2020 στον Κηφισό

Έως το τέλος της χρονιάς υπολογίζουν οι επιτελείς της Blackrock να ξεκινήσουν τη μεγάλη, μικτή εμπορική επένδυση, άνω των 250 εκατ. ευρώ στο πρώην ακίνητο Μουζάκη στη λεωφόρο Κηφισού, την οποία προωθούν ήδη από το 2007.

Μετά από μια... δεκαετία, η Artume, η εταιρεία που συνδέεται με τον όμιλο της Blackrock κι έχει συσταθεί για την ανάπτυξη του ακινήτου έχει περισσότερους λόγους να είναι πιο... αισιόδοξη αφού χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, για τροποποίηση των όρων δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η τροποποίηση των όρων δόμησης συνδέεται με την ανάπλαση και αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής του Αρχαιολογικού Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συνταχθεί Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και της «Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης ακινήτου και κινητής περιουσίας (Artume A.E.)».

Στο επόμενο στάδιο, η εταιρεία ευελπιστεί, κατά τις πληροφορίες να είναι σε θέση να ξεκινήσει το έργο το οποίο θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών για τη διαμόρφωση των εμπορικών χώρων από τους μισθωτές. Από το ποσό αυτό ήδη έχουν διατεθεί κεφάλαια της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ, με ένα ποσό κοντά στα 35 εκατ. ευρώ να έχει διατεθεί για φόρους που συνδέονται με τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα υπόλοιπα για την απόκτηση του ακινήτου, τις μελέτες, τις εγκρίσεις κ.τ.λ..

Το έργο «Academy Gardens» στο οικόπεδο της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, αφορά έναν πολυχώρο εμπορίου και ψυχαγωγίας, συνολικής έκτασης 55.000 τμ. και σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, περιλαμβάνει υπεραγορές, μεγάλα και μικρά καταστήματα, χώρους εστίασης, αίθουσες κινηματογράφου χωρητικότητας περίπου 1.200 θέσεων, αμφιθέατρο για πολιτιστικές χρήσεις κ.α.. Δεδομένης και της αλλαγής των συνθηκών συνολικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας υπό συζήτηση φαίνεται να είναι τώρα και η δημιουργία συνεδριακών χώρων. Από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες υπολογίζεται ότι απαιτείται μία διετία για την ολοκλήρωση του έργου κι επιπλέον ο χρόνος που θα χρειαστούν οι μισθωτές για τη διαμόρφωση των χώρων τους.

newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα