40.000 νοικοκυριά στο νέο "Εξοικονομώ Κατ' οίκων"

Πληροφορίες από τη γενική γραμμετεία Επενδύσεων και ΕΣΠΑ δείχνουν ότι το νέο "Εξοικονομώ κατ' οίκον" πρόκειται να τρέξει μέχρι τον Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα θα έχει συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους 300 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα αφορά σε περίπου 40.000 ακίνητα.

Τι ισχύει για τα δημόσια κτίρια
Σε εκδήλωση που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η Greenagenda.gr και η Συμεών Τσομώκος SA, με τίτλο «Κυκλική Οικονομία: Δημιουργώντας Αξία», ο γενικός γραμμετάς Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, του υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής, επεσήμανε ότι για το πεδίο που αφορά τα δημόσια κτίρια, όπως σχολεία και νοσοκομεία, ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι από προγράμματα του ΕΣΠΑ και της ρήτρας αναθεώρησης και μέσα στο καλοκαίρι ο αρμόδιος υπουργός θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Τι ισχύει για τα βιομηχανικά κτίρια
Για την εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Κορκολής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι το σχετικό πρόγραμμα θα τρέξει το 2018 με κεφάλαιο 100 εκατ.-200 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο αναμένεται να προστεθούν επιπλέον €100 εκατ. ετησίως από το 2019, στο πλαίσιο των αντίμετρων που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή.

Πηγή: ergon-consultants.gr με πληροφορίες από ered.gr
 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα