4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας: «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος»

Το Business Confucius Institute του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο συνδιοργανώνουν το 4ο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Μαΐου 2017 και ώρα 10.30 έως 15.00 στον συνεδριακό χώρο Attica του Ξενοδοχείου Royal Olympic Hotel, Aθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και την ευγενική χορηγία της Zhen Lei Marble Company Ltd.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας και της χώρας μας. Εκπρόσωποι επιχειρήσεων και Οργανισμών από την Κίνα θα αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας. Ταυτόχρονα ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να επεκταθούν στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.

Μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που είναι εγκατεστημένα στην Κίνα αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο για την εμπειρία τους, τις ευκαιρίες, τις ιδιαιτερότητες, τις προκλήσεις αλλά και τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται στην Κινεζική αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με απαραίτητη προϋπόθεση την εξωστρέφεια και τη μεθοδική προετοιμασία.

Εισαγωγικές παρεμβάσεις θα γίνουν από τους: κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκη, Καθηγητή και Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Φώτη Προβατά, Πρόεδρο του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, Βουλευτή Β’ Αθηνών και Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Gao Wenqi, Πολιτικό Ακόλουθο, Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Μάκη Μπαλαούρα, Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Βασικές ενότητες του συνεδρίου είναι ο Τουρισμός, η Κρουαζιέρα, η Τεχνολογία, η Ναυτιλία, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Ενέργεια. Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν Έλληνες και Κινέζοι επιχειρηματίες, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι καταξιωμένων εταιριών κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές του Συνεδρίου θα μπορούν να αναζητηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Business Confucius Institute.
Πρόγραμμα Συνεδρίου


Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

10:30-11:00
Εγγραφές – Καφές

11:00-11:30
Χαιρετισμοί

Εμμανουήλ Γιακουμάκης, Καθηγητής και Πρύτανης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Φώτης Προβατάς, Πρόεδρος, Ελληνο-Κινεζικό Οικονομικό Συμβούλιο
Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας, Οικονομολόγος και Βουλευτής Ν. Ηλείας, ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β΄Αθηνών και Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών ΝΔ
Gao Wenqi, Πολιτικός Ακόλουθος, Πρεσβεία Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα
Zhou Ruojun, Εμπορική Ακόλουθος, Πρεσβεία Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

11:30-12:30

Συνεδρία Ι: Τουρισμός – Κρουαζιέρα

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός. Δυνατότητες και προκλήσεις της χώρας. Ο Πειραιάς ως σταθμός του στρατηγικού κινεζικού προγράμματος «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος».

Γιώργος Παπασταματίου, Διευθύνων Σύμβουλος FΟRΤΗcrs
Li Ang, Αντιπρόεδρος, Greek Overseas Chinese Association
Γιώργος Κώτσαλος, Πρόεδρος, Dogus Hellas
Συντονισμός: Σταύρος Μονεμβασιώτης

12:30-13:30

Γεύμα – Roof Garden 

13:30-14:30

Συνεδρία II: Τεχνολογία

Η οικονομία με τη συμβολή της τεχνολογίας μετασχηματίζεται ταχύτατα και δημιουργεί νέα πρότυπα επιχειρηματικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Πώς ανταποκρίνονται οι επιχειρήσεις στην ανταγωνιστική οικονομία; Τι είναι οι smart cities και το e-health; Προοπτικές συνεργασίας.

Bao Jianlin, Διευθύνων Σύμβουλος, Huawei
Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών
Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HePIS (Hellenic Professionals Informatics Society) και Γενικός Διευθυντής, ΙΑΤΡΟΚΟΣΜΟΣ
Παντελής Τζωρτζάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, INNOGROWTH
Συντονισμός: Γιώργος Τζογόπουλος

14:30

Παρεμβάσεις

Εμπόδια. Δρόμοι. Βήματα που πρέπει να γίνουν.

Chen Feng, Διευθυντής, Greek Fujian Overseas Chinese Asssociation

Συντονισμός: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν για την προσέλευσή τους στο Συνέδριο μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στα τηλέφωνα: 6976597444 ή ​6949412910 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση conference@fotr.gr.

insider.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα