Σε ποιες περιοχές θα ανοίγουν τα καταστήματα 30 Κυριακές τον χρόνο

Περίπου 30 Κυριακές θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας , δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στο περιθώριο των εγκαινίων ενός ακόμη Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όσον αφορά στο αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο, ο ίδιος διευκρίνισε: « Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Ενώ, σχετικά με το πότε θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση, ο κ. Παπαδημητρίου, είπε μέχρι τις 15 του μηνός.

Τόνισε ότι υπάρχει λευκός καπνός και πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός, όπου αρκετά μέτρα είναι καλά, αλλά θα υπάρχουν και μερικοί που θα υποστούν μειώσεις, υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα.

enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα