Μερικά πράγματα που αν τα κάνεις στα 20, θα είσαι καλύτερα οικονομικά στα 30

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Steve Siebold. Και σύμφωνα με τον ίδιο -αλλά και αρκετούς ακόμη που το κατάφεραν- υπάρχει τρόπος να το καταφέρεις, ακόμη και μέχρι τα 30 σου. Αρκεί να ακολουθήσεις αυτά τα 11 βήματα όσο βρίσκεσαι ακόμη στην 3η δεκαετία της ζωής σου. 
 
 
Εστίασε στα κέρδη

To πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επικεντρωθείς στο πως θα αυξήσεις το εισόδημά σου. Ξεκίνα λοιπόν να «ακολουθείς» το χρήμα. Μια τέτοια διαδικασία θα σε αναγκάσει να ελέγχεις τα έξοδά σου αλλά και να αρπάξεις όποια ευκαιρία βρεθεί στο δρόμο σου. 
 
 
Βρες πολλές ροές εισοδήματος

Ο συγγραφέας Thomas C. Corley στη μελέτη του για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, εντόπισε πως η πλειοψηφία αυτών έχει περισσότερες από μία πηγές εσόδων: Το 65% αυτών έχει τρεις πηγές, το 45% τέσσερις και το υπόλοιπο πέντε και άνω.


Αποταμίευσε για να επενδύσεις αργότερα

Μια επένδυση δεν είναι τόσο περίπλοκη ή αποθαρρυντική όσο αρχικά ακούγεται. Αρκεί να αποταμιεύεις χρήματα συνεχώς, σε κάποιο κλειστό λογαριασμό κατά προτίμηση, και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή κάνεις την κίνησή σου. 
 
 
Να είσαι αποφασιστικός

«Ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις είναι να αποφεύγεις να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις» υποστηρίζει ο Tucker Hughes, που έγινε εκατομμυριούχος στα 22 του χρόνια. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό επιβεβαιώνει και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Napoleon Hill που μελετώντας 500 εκατομμυριούχους κατέληξε στο συμπέρασμα πως όλοι τους ήταν ικανοί να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.
 
 
Το show off είναι εντελώς αχρείαστο

«Οδηγούσα ένα παλιό Toyota ακόμη και αφού είχα αρκετά εκατομμύρια στην τράπεζα. Προτιμούσα να είμαι γνωστός για την επιτυχία των επενδύσεών μου και όχι για τον τρόπο ζωής μου». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Grant Cardone που παρότι έμεινε άφραγκος και με ένα φοιτητικό δάνειο στην πλάτη του στα 21 κατάφερε να βγάλει εκατομμύρια στα 30 του.
 
 
Άλλαξε την αντίληψή σου για το χρήμα

«Το να πλουτίσεις ξεκινά από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι την έννοια του χρήματος και πώς αυτό βγαίνει» εξηγεί ο Steve Siebold και προσθέτει πως «στο τέλος της ημέρας το μυστικό είναι πάντα το ίδιο: να σκέφτεσαι. Οι περισσότεροι βγάζουν λεφτά και αρχίζουν αμέσως να ξοδεύουν. Οι πραγματικά πλούσιοι όμως γνωρίζουν πως τα λεφτά γεννούν λεφτά.». 
 
 
Επένδυσε στον εαυτό σου

Αυτό είναι κάτι που υποστήριζε μέχρι και ο Ιούλιος Καίσαρας, γι αυτό και έμεινε στην ιστορία. Δε λέμε ότι θα συμβεί το ίδιο και με σένα, είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσεις κάποια εφόδια που μπορεί να σε βοηθήσουν να βγάλεις λεφτά. «Η ασφαλέστερη επένδυση που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάζεις τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα, να αναζητάς μέντορες και γενικά να ψάχνεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο» είναι η άποψη του Tucker Hughes πάνω στο θέμα.
 
 
Ξέχνα τον σταθερό μισθό

Oι πλούσιοι άνθρωποι είναι συνήθως αυτοαπασχολούμενοι και καθορίζουν μόνοι τους το μέγεθος του μισθού τους. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος δύσκολα θα εγκαταλείψει έναν μισθό που είναι πάντοτε εκεί προκειμένου να πάρει ένα ρίσκο. 
 
 
Θέσε στόχους και οραματίσου πως θα πετύχουν

Τα πράγματα είναι απλά: αν θέλεις να δεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό να φουσκώνει βάλε έναν ξεκάθαρο στόχο και φτιάξε ένα πλάνο για να τον πετύχεις. Τα λεφτά δεν θα έρθουν μόνα τους, θα πρέπει να δουλέψεις για να τα αποκτήσεις. Φρόντισε όμως να το κάνεις μεθοδικά και με συνέπεια. 
 
 
Κάνε παρέα με άτομα που θαυμάζεις

H ιδέα εδώ είναι να περιβάλλεις τον εαυτό σου με ταλαντούχους ανθρώπους που μοιράζονται το όραμά σου ή ακολουθούν το δικό τους. Επιπλέον, προσπάθησε να πάρεις όλα εκείνα τα στοιχεία που θεωρείς πως είναι θετικά από αυτούς. 
 
 
Κυνήγα τα πολλά

Αρκεί η ατάκα του Cardone: «To πιο μεγάλο από τα λάθη που μπορεί να κάνει ένας επίδοξος εκατομμυριούχος είναι να μην στοχεύει ψηλά. Δεν υπάρχει έλλειψη χρημάτων, μόνο άνθρωποι που δεν έχουν μεγάλα όνειρα».
 
gr.askmen.com

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα