Έτος ρεκόρ με κύκλο εργασιών άνω του 1 δις ευρώ για την εταιρεία CANDY

Με συνολικά έσοδα που ανήλθαν στα €1,035 δισεκατομμύρια, αυξημένα κατά 10% (13,2 με την αναπροσαρμογή νομίσματος) σε σύγκριση με το 2015 και EBIT 4,7% που ξεπερνά τα €48 εκατομμύρια, η Candy σημείωσε σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς που κατέχει στην Ευρώπη, όπου σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τη GFK, κατέγραψε 20% αύξηση της αξίας Μεριδίου Αγοράς καθιστώντας την ως τον Όμιλο με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ των βασικών παικτών της αγοράς οικιακών συσκευών. 

Η Candy, μια πλήρως ιδιωτική εταιρία που ελέγχεται από την οικογένεια Fumagalli, επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση και την αναπτυξιακή της πορεία σε μια αγορά που έχει σημειώσει σημαντική επάνοδο επενδύσεων και καταναλωτών, μετά την κρίση των τελευταίων ετών. Μετά τα θετικά αποτελέσματα του 2015 και του 2016, όπου η εταιρία πέρασε από 8% αύξηση το πρώτο τρίμηνο σε 11% το τελευταίο τρίμηνο, ο Όμιλος αναμένει για το 2017 αύξηση των εσόδων κατά 10%. 

Η επιτυχία της Candy οφείλεται στην ικανότητά της να επικεντρώνεται στην επιχειρηματική της πρόταση και να διεισδύει σε διαφορετικές αγορές, χρησιμοποιώντας τόσο στρατηγικές σειρές προϊόντων όσο και εμπορικά σήματα (Candy, Hoover και Rosières, μεταξύ των κυριότερων), προκειμένου να προσελκύσει τις διαφορετικές προτιμήσεις των καταναλωτών και των αγορών. Τέσσερα στρατηγικά τμήματα αντιπροσωπεύουν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Candy: η Πλύση, ο Εντοιχισμός, οι Μικρές Οικιακές Συσκευές και η Ψύξη. 

Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι επίσης η υψηλή καινοτομία και η ανάπτυξη τεχνολογίας, που καθιστούν τον Όμιλο Candy τον πρώτο και απόλυτο ηγέτη στη συνδεσιμότητα που εφαρμόζεται στις οικιακές συσκευές και στις Έξυπνες Συσκευές, όπου κατέχει μερίδια αγοράς 46,8% στην Ιταλία, 61, 9% στη Γαλλία και 44,6% στη Ρωσία. 

Με ένα επιτυχημένο μοντέλο πωλήσεων στην Ευρώπη, ο Όμιλος προχωρά στην αναπαραγωγή και εξαγωγή του και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Ο Semmy Levit, μέχρι πρόσφατα Head of Continental Europe της Candy, διορίσθηκε Chief Commercial of Operations με τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή επίσης στην ευθύνη του, προκειμένου να αναπτυχθούν οι στρατηγικές του Ομίλου σε περιοχές που παρουσιάζουν σημαντική δυναμική οι οικιακές συσκευές. 

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος Candy πρόσφατα δυνάμωσε την παρουσία του στην Κινεζική αγορά με τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο με τη Meiling, μια από τις ηγετικές Κινεζικές εταιρίες κατασκευής και διανομής οικιακών συσκευών. Ο στόχος αυτής της κοινής επιχείρησης είναι διττός: η ενίσχυση της θέσης του Ομίλου στην αγορά των πλυντηρίων ρούχων, που στοχεύει την πώληση 4 εκατομμυρίων συσκευών στην Κίνα για τα επόμενα 3 χρόνια, και την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας στην αγορά ψύξης στην Ευρώπη, μια κατηγορία με σημαντική ανάπτυξη σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο επέκτασης του Ομίλου στην αγορά των συσκευών κουζίνας. 

Σύμφωνα με το Βιομηχανικό Πλάνο 2017-2019 της Candy, αναμένονται επενδύσεις ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ για την ανανέωση της καινοτομίας και της ανάπτυξης του Ομίλου, με στόχο την επίτευξη συνολικών εσόδων 2 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια. Επιπλέον, ο Όμιλος σχεδιάζει να επενδύσει στο marketing και την επικοινωνία (43 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν το 2017, με αναμενόμενη αύξηση κατά 50% τα επόμενα 2 χρόνια) για να προσεγγίσει τις διαφορετικές ομάδες καταναλωτών και να καταγράψει τις προτιμήσεις τους, ώστε να τους προτείνει κατά περιόδους τα καταλληλότερα προϊόντα και εμπορικά σήματα. 

“Ο Όμιλος Candy συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αντιπροσωπεύει ένα από τα σύμβολα του ιταλικού στυλ στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η δύναμή μας έγκειται στην ικανότητα να συνδυάζουμε την παράδοση, που εκπροσωπείται από την εταιρική μας ιστορία, με τον νεοτερισμό, που μας επιτρέπει να προσφέρουμε ολοένα και πιο καινοτόμα και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, ξεκινώντας από τη συνδεσιμότητα όλων των οικιακών μας συσκευών” δήλωσε o CEO του Ομίλου Candy, Beppe Fumagalli. “Το όραμά μας είναι να είμαστε πρώτοι στην κατανόηση των καταναλωτών και των αναγκών τους, έτσι ώστε να τους προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία με το προϊόν και την υπηρεσία μας.” 

*** 

Ο Όμιλος Candy βρίσκεται μεταξύ των ηγετικών κατασκευαστικών εταιριών στην Ευρώπη στον τομέα μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών, εντοιχισμένων και ελεύθερων, με προϊόντα που πληρούν τις αυστηρότερες οικολογικές προδιαγραφές και παρέχουν πολύ υψηλές επιδόσεις. Ο Όμιλος διαθέτει δύο διεθνείς μάρκες, την Candy και την Hoover και αρκετές εθνικές που απευθύνονται σε διάφορες τοπικές αγορές, όπως Rosières (στη Γαλλία), Jinling (στην Κίνα) και Baumatic (στο Ηνωμένο Βασίλειο). Η Hoover κατέχει ηγετική θέση στην αγορά καθαρισμού και φροντίδας δαπέδων. Ο Όμιλος Candy, μια εταιρία πολλών εμπορικών σημάτων που ανήκει στην οικογένεια Fumagalli, απασχολεί 4.100 άτομα ανθρώπινο προσωπικό, διαθέτει έξι μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη, στην Τουρκία και στην Κίνα και 47 θυγατρικές εταιρίες και αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο. Η έδρα, το κέντρο σχεδιασμού, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και ο τομέας έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου Candy βρίσκονται στο Brugherio (MB) στην Ιταλία. www.candy-group.com


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα