Η startup που φιλοδοξεί να γίνει το … Netflix της εύρεσης εργασίας!

Όσοι βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας γνωρίζουν πολύ καλά πόσο κουραστική μπορεί να αποδειχθεί. Όταν έχεις στείλει χιλιάδες βιογραφικά, αλλά το τηλέφωνο δεν χτυπάει, είναι πολύ εύκολο να σε κυριεύσουν το άγχος και η απογοήτευση.

Η startup εταιρεία WayUp ευελπιστεί να προσφέρει σε όλους όσοι ψάχνουν δουλειά τη δυνατότητα να βρίσκουν αγγελίες εργασίας που σχετίζονται άμεσα με την εμπειρία, τις σπουδές και τις προτιμήσεις τους, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες να στεφθεί η προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας με επιτυχία.

Η WayUp παρέχει στους χρήστες μία πλατφόρμα που κάνει το «πάντρεμα» ανάμεσα στους εργοδότες και τους αναζητούντες εργασία. Η πλατφόρμα διαθέτει σαράντα σημεία δεδομένων και βάσει αυτών εμφανίζει σε εργοδότες και υποψήφιους υπαλλήλους σχετικά αποτελέσματα, όπως όταν κάποιος συνδρομητής του Netflix λαμβάνει από την πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης προτάσεις για το τι να παρακολουθήσει, βάσει του τι έχει ήδη παρακολουθήσει και του τι έχει δηλώσει πως προτιμά.

Η WayUp έχει ήδη συγκεντρώσει 18,5 εκατομμύρια δολάρια κατά τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της, ενώ το συνολικό ύψος των χρημάτων που έχει επενδυθεί σε αυτή ανέρχεται στα 24,2 εκατομμύρια. Στόχος της φιλόδοξης startup είναι να αφήσει πίσω της του «γίγαντες» της διαδικτυακής ανεύρεσης εργασίας, όπως το Indeed και το Monster, καθώς και τη σελίδα επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn.


enikonomia.gr