Δεν έχεις εργασιακή εμπειρία; Το College Link σου βρίσκει δουλειά!

Πλατφόρμες και ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας υπάρχουν πολλές, όμως, πόσες από αυτές απευθύνονται σε νέους με καθόλου εργασιακή εμπειρία; Πόσο εύκολο είναι να βρει κανείς αυτή την πρώτη δουλειά που θα τον βάλει στην αγορά εργασίας;

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η College Link, μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα η οποία ειδικεύεται αποκλειστικά σε entry level θέσεις και θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές και αποφοίτους.

«Θέλαμε να φτιάξουμε ένα εργαλείο το οποίο να βοηθά τη μετάβαση των νέων από το πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας. Στο CollegeLink.gr μπορούν να βρουν εξαιρετικές ευκαιρίες εργασίας οι οποίες δεν προϋποθέτουν ιδιαίτερη έως και καθόλου εργασιακή εμπειρία» λέει ο Γιάννης Ήμελος, συνιδρυτής της start up. Εκτός από το «ματσάρισμα» των ιδανικών υποψηφίων με τις εταιρείες, η College Link διοργανώνει επίσης recruitment events και εκπαιδευτικά σεμινάρια στα οποία οι υποψήφιοι εκπαιδεύονται σε δεξιότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η «γέννηση» της ιδέας ήρθε από την καθημερινότητα και τα προβλήματα των ιδρυτών. Η ιστορία είναι λίγο – πολύ γνωστή. Τρεις φίλοι και συμφοιτητές ανακάλυψαν ότι συνεργάζονται καλά και αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί. Όλοι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Ήμελος, ο Στέφανος Αλκίδης, απόφοιτοι του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και ο Στέφανος Προμπονάς από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε κάποια αγγελία εργασίας που να μη θέλει προϋπηρεσία; Πολλές φορές ακόμη και για θέση πρακτικής η εργασιακή εμπειρία αποτελεί προϋπόθεση. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ξεκινήσαμε όταν και οι τρεις ήμασταν ακόμη φοιτητές, συνεχίσαμε δουλεύοντας το CollegeLink ως part-time project ενώ όλοι είχαμε τις δουλειές μας και τους τελευταίους 9 μήνες πια βρισκόμαστε full time σε αυτό έχοντας και ένα νέο μέλος στην ομάδα» εξηγεί ο Γιάννης.

Από τότε μέχρι σήμερα, η College Link έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς για start ups, έχει λάβει την καθοδήγηση του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και πλέον, έχοντας συμπληρώσει τον τρίτο μήνα πλήρους λειτουργίας, έχει συγκεντρώσει 1.200 βιογραφικά.

«Καθημερινός μας στόχος είναι να προσελκύουμε ταλαντούχους νέους με διάθεση και φιλοδοξία αλλά και εταιρίες που να ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτούς. Δεδομένης της ανεργίας στους νέους που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και της αύξησης της μετανάστευσης προς το εξωτερικό, θέλουμε να δημιουργήσουμε προοπτική, ένα περιβάλλον όπου οι νέοι θα βλέπουν το άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον τους σε μία παραγωγική θέση εργασίας στην Ελλάδα» καταλήγει ο Γιάννης.


newmoney.gr