Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στη Ναυτιλία που κατακτά την αγορά

Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με την κρίση να έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις που πλήττουν και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, Έλληνες και Αμερικάνοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία ισχυρή ναυτασφαλιστική εταιρεία η οποία στοχεύει να πρωταγωνιστήσει. Είναι επιχειρηματική κίνηση στρατηγικής σημασίας.

Πρόκειται για την American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd που δραστηριοποιείται σε όλα τα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.

Μέσα σε 9 μήνες λειτουργίας έχει ήδη ασφαλίσει περίπου 1.500 πλοία.

«Ασφαλίζουμε ζημιές σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery). Έχουμε ήδη 1.512 ασφαλισμένα ποντοπόρα πλοία. Το 50% είναι από Κύπρο-Ελλάδα και το 50% από Ν.Υόρκη, Λονδίνο, Σανγκάη, Αμβούργο» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ηλίας Τσακίρης, στη διάρκεια της παρουσίασης που έγινε στη Λεμεσό, στο ναυτιλιακό cluster της Κύπρου.

«Μέσα στους 9 μήνες μας ζητήθηκαν ασφαλιστικές προσφορές για 5.000 πλοία, αλλά ασφαλίσαμε το 1/3 με επιλεκτικά κριτήρια ποιότητας και μοντέλα ανάλυσης κινδύνων. Στόχος έως 2020 είναι τα 4.000 ασφαλισμένα πλοία» επεσήμανε ο Ηλ.Τσακίρης και υπογράμμισε:

« Ενώ η AHHIC είναι τυπικά μια startup στην αγορά των ναυτασφαλειών, σύμφωνα με το μικρό χρόνο λειτουργίας μας, κάνουμε "scale-up" με την υποστήριξη του American P&I Club:
- Έχουμε την ιστορία και την εμπειρία 22 ετών, από τον πρώτο Αλληλοασφαλιστικό Σύνδεσμο που δημιουργήσαμε για την Ελληνική και Κυπριακή ναυτιλία, έχοντας διαχρονικά ασφαλίσει το 25% του Ελληνόκτητου στόλου πλοίων

- Χτίζουμε μια νέα εταιρεία ως ένα παγκόσμιο μέγεθος, παγκόσμια παρουσία, παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών προσπερνώντας τη μίζερη και αποπροσανατολιστική συζήτηση περί κρίσης και το που λειτουργούμε – η αγορά είναι παγκόσμια αν τη βλέπεις με θάρρος και γνώση

- Είναι τιμή μας που γινόμαστε η πρώτη Κυπριακή ναυτασφαλιστικής που λειτουργεί υπό το καθεστώς οργάνωσης, διαφάνειας, και οικονομικής υγείας για τους πελάτες μας πλοιοκτήτες – Solvency-II

- Στην Κύπρο το shipping είναι καλοδεχούμενο και γι αυτό θα αναπτυχθεί κι άλλο

- Ξεκινήσαμε τη διαδικασία αξιολόγησης από διεθνή οίκο παγκόσμιας αξιοπιστίας

- Βάσει του Solvency II έχουμε ήδη αξιολογηθεί με ΒΒΒ

- Βάσει του Solvency II οι ασφαλιστικές εταιρίες πρέπει να έχουν τα κεφάλαια για να καλύπτουν κατά 99,5% τους ασφαλιστικούς κινδύνους που αναλαμβάνουν – το δικό μας είναι 150%

- Ισχυρή και διαφανής διακυβέρνηση: ο εσωτερικός έλεγχος γίνεται από τη Moore Stephens, ο οικονομικός έλεγχος από τη KPMG, ο αναλογιστής ρίσκων είναι η LUX actuaries.

Ο πρόεδρος της American Hellenic Hull Insurance, Vincent Solarino, στην ομιλία του επεσήμανε:

«Έχουμε παρουσιάσει την εταιρία στις 4 μεγάλες ναυτιλιακές αγορές της Ασίας, Αμερικής, Λονδίνου, Γερμανίας. Αυτό σημαίνει 79 ημέρες καθημερινών παρουσιάσεων σε 9 πρωτεύουσες

- Συνεργαζόμαστε ήδη με 100 σημαντικούς μεσίτες ασφαλειών από 7 μεγάλους ναυτιλιακούς προορισμούς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο service που παρέχουμε

- Επιλέξαμε ένα ισχυρό και έμπειρο Διοικητικό Συμβούλιο για την εταιρική μας διακυβέρνηση υπό το καθεστώς της Ευρωπαϊκής οδηγίας Solvency-II, με ένα μίγμα στελεχών από την παγκόσμια και Κυπριακή αγορά (Ανδρέας Γεωρκάτζης της LLC law firm, Δήμος Δήμου της Fidelius Management Services, Μανώλης Χατζημανώλης της Qualified Business Services, και από το American P&I Club οι κ.κ. Joe Hughes, CEO - Δωροθέα Ιωάννου, Global Business Development Director - James Corcoran, Chairman της H2 Holdings Inc. NY)

- H AHHIC αποτελεί στρατηγική και οικονομική επένδυση του American P&I Club που έγινε στην Κύπρο, επιλέγοντας αποκλειστικούς διαχειριστές και managers της νέας εταιρίας τον Ηλία Τσακίρη και την ομάδα της Hellenic Hull Management.

- Επενδύσαμε σε ένα 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει και βασίζεται: στην εμπιστοσύνη μας στη σταθερότητα της Κυπριακής οικονομίας, στο Ελληνικό και Κυπριακό δαιμόνιο στη Ναυτιλία, στην 22χρονη εμπειρία του Ηλία Τσακίρη και της ομάδας διαχειριστών, στο διεθνές δίκτυο παρουσίας του American P&I club, και στη διάθεση των διεθνών ναυτιλιακών κέντρων να δεχτούν νέο ασφαλιστή εφόσον έχει διεθνή στάνταρντ υπηρεσιών και εξυπηρέτησης».

Ο Μάριος Δημητριάδης, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Κυπριακής Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την επένδυση και ταυτιζόμαστε με την προσπάθεια της νέας εταιρίας να κάνει ακόμη πιο ισχυρή τη γνώση, ότι η Κύπρος θα είναι ακόμη πιο μεγάλος ναυτιλιακός προορισμός Υποστηρίζουμε επενδύσεις που ακολουθούν τους κανόνες, που λογοδοτούν, που έχουν αποτέλεσμα και έσοδα για την επιχειρηματική κοινότητα και το κράτος».


newmoney.gr