Απειλείται η πιστοποίηση ποιότητας των ελληνικών προϊόντων

Η ελληνική οικονομία διατρέχει τον κίνδυνο να μείνει χωρίς αναγνωρισμένο φορέα διαπίστευσης, προειδοποιούν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κίνδυνος προκύπτει από το γεγονός ότι στις 28 Φεβρουαρίου τελείωσε η 2ετής προθεσμία που είχε δώσει ο διεθνής φορέας EA MLA και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δεν προχώρησε, όπως είχε υποχρέωση , σε νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού μας οργανισμού διαπίστευσης – ΕΣΥΔ - με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα πρότυπα του ευρωπαϊκού φορέα διαπίστευσης.

Το αποτέλεσμα είναι να απειλούνται άμεσα τόσο οι ελληνικές εξαγωγές , όσο και η πιστοποίηση ποιότητας όλων των προϊόντων και υπηρεσιών στην χώρα μας.

Για το θέμα θα δώσουν μεθαύριο (Πέμπτη 6 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι) κοινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης-Πιστοποίησης- HellasCert, Γιάννης Καραγιάννης , ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων – HellasLab, Περικλής Αγάθωνος και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Άκης Σκέρτσος.


enikonomia.gr