Κινητικότητα για το Athens Ledra

Έν μέσω έντονης φημολογίας για ζωηρό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από εγχώριους ομίλους και ξένα fund οδηγείται μια ακόμα φορά σε πλειστηριασμό στις 5 Απριλίου το ξενοδοχείο «Athens Ledra» της λεωφ. Συγγρού.

Πρόκειται για την τρίτη απόπειρα να πουληθεί το ξενοδοχείο με δέλεαρ, αυτή τη φορά, τη μείωση της τιμής εκκίνησης από τα 48 εκατ. ευρώ στα επίπεδα των 38 εκατ. ευρώ.

Πηγή που πρόσκειται στη διοίκηση της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ ΑΞΤΕ του κυπριακού ομίλου Παρασκευαίδη, ανέφερε στο Euro2day.gr πως κατά το τελευταίο τρίμηνο προσέγγισαν την εταιρεία πέντε ενδιαφερόμενα σχήματα. Μεταξύ αυτών φέρονται να περιλαμβάνονται δύο, τουλάχιστον, «μνηστήρες» από την ευρωπαϊκή αλλά και την αμερικανική αγορά.

Η ίδια πηγή, ωστόσο, διατήρησε τις επιφυλάξεις της για το αν οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι εμφανιστούν στον πλειστηριασμό της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο πλειστηριασμό , κινεζικό fund εμφανίζονταν μέχρι την παραμονή της διαδικασίας «ζεστό» να αποκτήσει το ακίνητο αλλά δεν παρουσιάστηκε στον πλειστηριασμό.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, τραπεζικές και επενδυτικές πηγές επιβεβαιώνουν έντονη κινητικότητα για το Athens Ledra. Εκφράζουν, ταυτόχρονα, την εκτίμηση πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να τελεσφορήσει η τρίτη κατά σειρά προσπάθεια.

Η εκτίμηση των επενδυτικών πηγών εδράζεται στο δεδομένο ενδιαφέρον ισχυρού επενδυτικού fund με παρουσία στην ελληνική αγορά.

Πληροφορίες του Euro2day.gr φέρουν το εν λόγω fund να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με ισχυρό εγχώριο «παίκτη» με συμφέροντα «σε στεριά και θάλασσα» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, καλά πληροφορημένες πηγές.

Την ίδια στιγμή, έγκυρη πηγή που προέρχεται από το χώρο του τουρισμού, μετέφερε στο Euro2day.gr «το δεδομένο, ισχυρό ενδιαφέρον» γνωστού, εγχώριου ξενοδοχειακού ομίλου για το Athens Ledra. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για ισχυρό «παίκτη» της ελληνικής αγοράς ο οποίος άλλαξε πρόσφατα 
στρατηγική και επικεντρώνεται, πλέον, στην ανάπτυξή του μέσω πολυτελών ξενοδοχείων πόλεων.

Ταυτόχρονα, ξένο fund φέρεται να προσέγγισε-μέσω δικηγόρου εκπροσώπου του- τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η επαφή είχε διερευνητικό χαρακτήρα προκειμένου το ενδιαφερόμενο fund να ενημερωθεί για το ύψος των χρημάτων που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και να διαπιστωθεί εάν είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν το «κούρεμά» τους.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο διέκοψε αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του στις 31 Μαίου 2016 κι ενώ ήταν σχεδόν γεμάτο με πελάτες. Με σχετική ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωνε τα γραφεία ταξιδίων με τα οποία συνεργαζόταν πως το ξενοδοχεία αναστέλλει επ’ αόριστον τη λειτουργία του λόγω «οικονομικών δυσχερειών». Στην επιχείρηση απασχολούνταν 150 εργαζόμενοι με σύμβαση και περί τους 50 εποχικούς υπαλλήλους οι οποίοι οδηγήθηκαν σε επίσχεση εργασίας για να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.Παναγιώτης Δ. Υφαντής
euro2day.gr