«Καλπάζουν» τα έσοδα για Apple και Android

Συνολικά έσοδα ύψους 139 δισ. δολαρίων αναμένεται να εμφανίσουν τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και του Android το 2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας των mobile analytics, AppAnnie.

Τρία δισεκατομμύρια νέοι χρήστες των κινητών τηλεφώνων θα κατεβάζουν τέτοιου είδους εφαρμογές ενώ τα "κατεβάσματα" θα σημειώσουν αύξηση 20% σε ετήσια βάση καθώς θα ανέλθουν στα 352 δισ. το 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα έσοδα απ’ όλα τα καταστήματα εφαρμογών για Android, (συμπεριλαμβανομένου του Google Play), θα υπερβούν αυτά του App Store της Appleγια πρώτη φορά το 2017.

Σε σύγκριση με το Google Play, το App Store θα παραμείνει στην κορυφή ως προς τα έσοδα των εφαρμογών και το 2021, καθώς εκτιμάται ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 60 δισ. δολάρια. Αυτό θα οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες των συσκευών της Apple θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα επί τούτου από ότι προηγουμένως.

Όσον αφορά στις κατηγορίες των εφαρμογών, τα έσοδα από τα μη-παιχνίδια θα αυξάνονται κατά 25% σε ετήσια βάση καθώς θα ανέλθουν στα 33,8 δισ. δολάρια μέχρι το 2021.


enikonomia.gr