Επιχειρηματικές συναντήσεις στα Ιωάννινα στις 11 Μαΐου

Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ της Στρατηγικής για την Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR Forum).

Την εκδήλωση «B2B @ EUSAIR Forum 2017» διοργανώνει το Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ενώ τοπικός διοργανωτής είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas.

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρηματικούς και ερευνητικούς οργανισμούς, καθώς και σε φορείς τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης από τις άλλες χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία) να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνείς συνεργασίες.

Αποτελεί ευκαιρία για οργανισμούς από την Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επαφές με δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, νέους πελάτες/προμηθευτές και νέες τεχνολογίες, καθώς και για επιχειρήσεις από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων, των υπουργείων και άλλων οργανισμών.

Οι βασικοί θεματικοί τομείς της εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων είναι οι εξής:

- θαλάσσιες τεχνολογίες
- υδατοκαλλιέργειες
- τρόφιμα και ποτά
- θαλάσσιες μεταφορές και υπηρεσίες
- θαλάσσιο περιβάλλον
- τουρισμός

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται δράσεις που αφορούν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών, μεταφορές, ενέργεια, υγεία. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, επιμελητήρια, συστάδα επιχειρήσεων (clusters), καθώς και άλλοι οργανισμοί και ενδιαφερόμενοι από την περιοχή του Ιονίου και της Αδριατικής.enikonomia.gr