Σε ανοδική τροχιά η Play, του Ομίλου Olympia

Χρονιά δυναμικών αποτελεσμάτων ήταν το 2016 για την εταιρεία PLAY, μέλος του Ομίλου Olympia που ανήκει στον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό. H εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY δραστηριοποιείται στην πολωνική αγορά από το 2007, διαθέτει το πιο σύγχρονο ιδιόκτητο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία και σημειώνει εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης. Μέσα σε μόλις 8 χρόνια δραστηριοποίησης, η PLAY, έχει αναπτύξει ένα δίκτυο που μετρά περισσότερα από 1.300 καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Με επιθετική εμπορική πολιτική έχοντας να ανταγωνιστεί παγκόσμιους κολοσσούς, δημιούργησε ένα πολύ δυνατό brand.

Η θετική πορεία της PLAY αποτυπώνεται στα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος 2016, στη διάρκεια του οποίου κατέγραψε αύξηση εσόδων, αύξηση μεριδίου αγοράς και διευρυμένη κερδοφορία EBITDA.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το 2016 τα συνολικά λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 1,383 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 12,5% (year on year) ενώ η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA ανήλθε σε 460 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 14,0% συγκριτικά με το 2015.

Η συνολική βάση πελατών έφτασε τα 14,41 εκατ. (+1,9% y-o-y), ενώ το μερίδιο συνδρομητών συμβολαίου ανέβηκε στο 58,0%, από το 50,0% στα τέλη του 2015. Η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου 4G LTE αύξησε την κάλυψη της υπηρεσίας 4G LTE στο 92,1% του πληθυσμού από τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Το 2016, η Play, μέλος του Ομίλου Olympia, συνέχισε να διανύει μία χρονιά δυναμικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα η Play συνέχισε να αυξάνει τη βάση συνδρομητών της, γεγονός που οδήγησε σε επιπλέον διεύρυνση εσόδων και του EBITDA. To μερίδιο συνδρομητών συμβολαίου από τη συνολική βάση συνδρομητών αυξήθηκε στο 58,0% για το Q4 2016 συγκριτικά με το 54,6% του Q3 2016 και το 50,0% του Q4 2015. Η αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA για το 2016 προέκυψε χάρη στην συνεχιζόμενη απόκτηση συνδρομητών συμβολαίου με καθαρή αύξηση της βάσης των συνδρομητών συμβολαίου.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Κώστας Καραφωτάκης, CEO του Ομίλου Olympia ανέφερε: «Οι ισχυρές επιδόσεις της μεγαλύτερης θυγατρικής του Ομίλου μας συνεχίζονται δυναμικά, και αυτό οφείλεται τόσο στις επενδύσεις που κάνουμε σε τεχνολογία και υποδομές δικτύου, όσο και στο πολύ δυνατό management της εταιρίας μας. Αναμφίβολα το 2016 ήταν μια δημιουργική χρονιά για την PLAY που σηματοδοτήθηκε από την είσοδό της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με την υπηρεσία Play Now, την ανανέωση της στρατηγικής της συνεργασίας με την Hauwei και την ανάδειξή της εταιρίας μας σε "Εταιρεία της Χρονιάς" κατά τη διάρκεια του 26ου Οικονομικού Φόρουμ Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο CEO της εταιρείας Jørgen Bang-Jensen τόνισε: «Το οικονομικό έτος 2016 καταφέραμε να καταγράψουμε αύξηση στη συνολική βάση των πελατών μας που ανέρχονται στους 14,4 εκατ. χρήστες (σε σχέση με 14,15 εκατ. στα τέλη Δεκεμβρίου 2015). Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 κατείχαμε το 26,3% του μεριδίου αγοράς των πελατών και παραμείναμε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στην αγορά της Πολωνίας. Προχωρήσαμε επίσης στην εισαγωγή διπλών προσφορών που αποδείχτηκαν μεγάλη επιτυχία για την Play και η βάση των συνδρομητών μας αυξήθηκε στο 58% (συγκριτικά με το 50% στα τέλη του 2015). Συνολικά, το 2016 ήταν μια δυνατή χρονιά για την Play. Σημειώσαμε διψήφια αύξηση στους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες». 

Η Play, μέλος του Ομίλου Olympia, προσφέρει παροχές και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, μηνυμάτων και δεδομένων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις (συγκεκριμένα, σε συνδρομητές που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις) βάσει συμβολαίου και προπληρωμής υπό τη γενική επωνυμία "PLAY". 

Η Play παρέχει αυτές τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο 99% του πληθυσμού, μέσω ενός εκτεταμένου, σύγχρονου και οικονομικού δικτύου τηλεπικοινωνιών 2G/3G/4G LTE σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμες συμβάσεις κοινής χρήσης δικτύου/περιαγωγής εντός της χώρας που έχουν συναφθεί με τους άλλους τρεις μεγαλύτερους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας.

Ο Όμιλος Εταιρειών Olympia, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηματική σκηνή ήδη από τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζει «χτίζοντας γέφυρες» με το παρόν και το μέλλον. Με δυναμικό management, επιτυχημένη πορεία στρατηγικών συνεργασιών και πάνω από 10.000 θέσεις εργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Όμιλος Olympia αποτελεί σήμερα έναν από τους κυρίαρχους ελληνικούς ομίλους. Μέσα από τη δράση του σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ένα διευρυμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα σε νευραλγικούς κλάδους της αγοράς, όπως το λιανικό εμπόριο (Public- Retail World), τη βιομηχανία (Systems Sunlight), τη διανομή (Westnet Distribution) και το Business λογισμικό στην Ελλάδα (Softone), καθώς και τις τηλεπικοινωνίες (Play) και την καταναλωτική πίστη στο εξωτερικό (Aasa).ΑΠΕ-ΜΠΕ