«Μήλον» της Εριδος τα προσωπικά δεδομένα

Τα ψηφιακά προσωπικά δεδομένα πελατών τραπεζών εξελίσσονται σε ένα από τα πιο πολύτιμα «νομίσματα» της αναπτυσσόμενης ψηφιακής τεχνολογίας. Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας μάχονται με τις μεγάλες τράπεζες που προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόσβασή τους σε αυτά. 

Oπως επισημαίνουν σε σχετικό ρεπορτάζ τους οι New York Times, οι μεγάλες τράπεζες έχουν αποδυθεί σε συντονισμένες προσπάθειες για να περιορίσουν την πρόσβαση των εταιρειών τεχνολογίας στα προσωπικά οικονομικά δεδομένα των πελατών τους. Συχνά φθάνουν στο σημείο να αρνούνται να τις ενημερώσουν για τις προμήθειες που χρεώνουν ή για τα επιτόκια που επιβάλλουν. Ειδικότερα, μεγάλες τράπεζες όπως οι JPMorgan Chase και Wells Fargo δηλώνουν ότι θέλουν να προσφέρουν πρόσβαση στα προσωπικά ψηφιακά τους δεδομένα όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Τονίζουν, όμως, ότι αναγκάζονται να προωθούν νέους κανονισμούς επειδή δεν γνωρίζουν τι είδους χρήση σκοπεύουν να κάνουν οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όταν αποκτήσουν τα προσωπικά ψηφιακά δεδομένα πελατών τους. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες τεχνολογίας απαντούν ότι οι καινούργιοι περιορισμοί δεν πρόκειται να προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στους πελάτες. Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως στόχος των περιορισμών είναι να εμποδίσουν ανταγωνιστικούς φορείς να προσφέρουν καλύτερους όρους στη χορήγηση δανείων.


kathimerini.gr