Πειραιάς: Στα Μανιάτικα φθάνει αύριο ο μετροπόντικας

Στον σταθμό Μανιάτικα του Πειραιά αναμένεται να φθάσει αύριο ο μετροπόντικας και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, της διοίκησης της Αττικό Μετρό, του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό από την Αγ. Μαρίνα προς Πειραιά, μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς, είναι τo μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τις τελευταίες δεκαετίες και αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του, δίνοντας ώθηση στην εμπορική και τουριστική κίνηση, αλλά και σε επενδύσεις.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται στα τέλη του 2020 με αρχές του 2021, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με μία ενιαία γραμμή 50 χιλιομέτρων, διάρκειας μόλις 65 λεπτών.

Θα απομένουν 2,2 χιλιόμετρα έως το κέντρο του Πειραιά. Παρά τις καθυστερήσεις που μπορεί να έχουν παρουσιαστεί σε κάποιους σταθμούς, το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει τμηματικά για τους τρεις πρώτους σταθμούς Αγ. Βαρβάρα-Κορυδαλλός-Νίκαια.enikonomia.gr