Στο θεματικό τουρισμό επενδύει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

“Η Θεσσαλονίκη έχει ωριμάσει τουριστικά” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το μέλλον του τουριστικού προϊόντος στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

“Τα αυξητικά νούμερα και οι ποιοτικοί δείκτες που προκύπτουν τόσο από τις μετρήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όσο και από έρευνες άλλων φορέων με κάνουν να βλέπω αισιόδοξα το μέλλον σε ό,τι αφορά τον τουρισμό”, είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ.Πέγκας μίλησε για τη συνεργασία που υπάρχει με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τις στοχευμένες ενέργειες που γίνονται για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών όλο το χρόνο.

Μια από αυτές τις δράσεις ήταν και η πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως ιστορικού και περιηγητικού προορισμού, γνωστού στα αγγλικά ως memorial tourism.

Ο κ.Πέγκας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η αποστολή συνέπεσε με το τρομοκρατικό χτύπημα, δήλωσε όμως κατηγορηματικά ότι αυτό δεν είναι κάτι “που τους πτοεί”.

“Παρότι ζήσαμε αυτήν την περιπέτεια, προχωρήσαμε σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάναμε την εκδήλωση για την ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος γύρω από τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, τα συμμαχικά νεκροταφεία, τα σημεία των μαχών και άλλα ιστορικά μέρη” είπε και πρόσθεσε: “Είχε μεγάλη απήχηση και είδαμε εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον κόσμο που ήρθε και γέμισε το Hellenic Centre του Λονδίνου”.

“Είναι ένα είδος τουρισμού που ενδιαφέρει όχι μόνο την Βρετανία άλλα και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης”, σημείωσε ο κ.Πέγκας.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση έγινε στις 23 Μαρτίου σε συνεργασία με την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων και το Αυτοκρατορικό Μουσείο Πόλεμου Μεγάλης Βρετανίας.

Στόχος ήταν η ανάδειξη των μνημείων που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, λόγω της ελληνικής συμμετοχής στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, η προβολή πτυχών της ιστορίας, ίσως όχι τόσο γνωστών, που αφορούν στο ρόλο του "Μακεδονικού Μετώπου" ή αλλιώς "Μετώπου της Θεσσαλονίκης".ΑΠΕ-ΜΠΕ