Στο Ηράκλειο το πρώτο ξενοδοχείο της Accor στην Ελλάδα

To πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με την ξενοδοχειακή ταυτότητα ibis styles του ομίλου της Accor Ηotels θα λειτουργήσει, φέτος, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το ξενοδοχείο θα ανοίξει έως τον Ιούνιο σε συγκρότημα ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Μανόλη Σκουλούδη. Η σύμβαση franchise 15ετούς διάρκειας για τη λειτουργία του ξενοδοχείου ως ibis styles συνήφθη με τη διαχειρίστρια εταιρεία του συγκροτήματος, η οποία ελέγχεται από τους επιχειρηματίες Μανώλη Σκουλούδη, Αντώνη Μιχελιδάκη και από στέλεχος διεθνούς τουριστικού οργανισμού. Το συγκρότημα που αναπτύσσεται σε έκταση 2.640 τ.μ. καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο 8.000 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ 11.000 τ.μ. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Σκουλούδης, το επενδυτικό πρόγραμμα χωρίς το κόστος του οικοπέδου θα φθάσει περίπου σε 15 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση συγχρηματοδοτείται από την Alpha Bank, την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank. Σύμφωνα με τον κ. Σκουλούδη, η σύλληψη της ιδέας για την επένδυση χρονολογείται από το 1999 οπότε ξεκίνησε σταδιακά τη συγκέντρωση της έκτασης. Το ξενοδοχείο δυναμικότητας 72 δωματίων θα καλύψει 3.000 τ.μ., ενώ η υπόλοιπη δόμηση θα αξιοποιηθεί για τη λειτουργία καταστημάτων κ.ά. Στο συγκρότημα περιλαμβάνεται και ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής οίκημα, το οποίο θα λειτουργήσει ως εστιατόριο. Ο όμιλος της Accor έχει εκφράσει το ενδιαφέρον για τη λειτουργία ξενοδοχείου με το σήμα ibis και στην Αθήνα. Συζητήσεις έχουν γίνει με τη γαλλική εταιρεία Boissee Finances, η οποία έχει ενοικιάσει από την Tριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών για 25 χρόνια -με δικαίωμα παράτασης για άλλα 25 χρόνια- έκταση 1.915. τ.μ. επί των οδών Πατησίων 55 και Μάρνη 2 στην οποία σκοπεύει να κατασκευάσει ξενοδοχείο. Ο όμιλος της Accor ελέγχει σε όλο τον κόσμο πάνω από 4.100 ξενοδοχεία, ενώ διαθέτει 20 ξενοδοχειακές ταυτότητες μεταξύ των οποίων τις Sofitel, Fairmont, Νοvotel, ibis, ibis styles και ibis budget. Mε την ταυτότητα ibis styles λειτουργούν 367 ξενοδοχεία δυναμικότητας 36.144 δωματίων σε 36 χώρες.


kathimerini.gr