Επένδυση 28 εκ. ευρώ από Τουρκικό όμιλο στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης

Σε επένδυση ύψους 28 εκατ.ευρώ για την δημιουργία της μονάδας παραγωγής χαρτοκιβωτίων Nova Packaging στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου προχώρησε ο τουρκικός όμιλος Eren Holding. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση εκτός Τουρκίας του ομίλου που αποτελεί leader στον κλάδο της συσκευασίας με έξι εργοστάσια στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, στον στρατηγικό σχεδιασμό της Eren Holding είναι η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα στον τομέα των χαρτοκιβωτιών αλλά και η επέκταση της με παραγωγικές επενδύσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη ΒΙΠΕ της Σίνδου η νεοανεγερθείσα, υπερσύγχρονη μονάδα της Nova Packaging εντυπωσιάζει καλύπτοντας επιφάνεια 27.000 τμ σε ιδιόκτητο οικόπεδο 32 στρεμμάτων. Η ανέργερση του εργοστασίου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015, ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και ακολούθησε η τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η Nova Packaging ξεκίνησε την παραγωγική της λειτουργία μόλις στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και, όπως τονίζει στη Voria.gr ο διευθυντής εργοστασίου Χρήστος Κακαβέλης, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες εξαγωγές της εταιρείας σε Βουλγαρία και πΓΔΜ. Εξάλλου, με παραγωγική δυναμικότητα της τάξεως των 85.000 τόνων ετησίως η εταιρεία στοχεύει τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.


Στη μονάδα της Nova Packaging απασχολούνται στην παρούσα φάση 65 άτομα προσωπικό, ενώ στις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν άλλες δέκα προσλήψεις και η πρόβλεψη είναι σε τρεις μήνες οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τους 100. Οι προσλήψεις θα αφορούν κατά κύριο λόγο εργατοτεχνικό προσωπικό, καθώς σήμερα η μονάδα λειτουργεί με μία βάρδια και απώτερος στόχος είναι όταν μπει σε πλήρη παραγωγική λειτουργία να έχει τρεις-τέσσερις βάρδιες.

Σύμφωνα με τον κ.Κακαβέλη, η Nova Packaging εισέρχεται στην εγχώρια αγορά συσκευασίας με πλεονέκτημα το know-how του ομίλου Eren, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές και την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, καθώς δραστηριοποιούνται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αλλά και ισχυροί Έλληνες παίκτες, οι επενδυτές της Nova Packaging θεωρούν ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου δραστηριοποιούνται αξιόλογες εταιρείες τροφίμων με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Εξάλλου, ο όμιλος Eren είχε εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά αλλά στον τομέα της προμήθειας πρώτης ύλης στις εταιρείες του κλάδου.

Η Eren Holding, με 36 εταιρείες υπό την ομπρέλα της, δραστηριοποιείται εκτός από το χαρτί και τη συσκευασία, στην ενέργεια, την κλωστοϋφαντουργία, την τσιμεντοβιομηχανία ακόμη και στο λιανεμπόριο.

voria.gr