10 Υποτροφίες για το θερινό σχολείο επικοινωνίας της επιστήμης STEAM

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου STEAM, στο οποίο συμμετέχει και η Science View, παρέχονται 10 υποτροφίες σε έλληνες συμμετέχοντες για το θερινό σχολείο επικοινωνίας της επιστήμης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Μαραθώνα, από 3 εως 12 Ιουλίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Golden Coast. Το 10ήμερο σχολείο απευθύνεται σε:
 • φοιτητές,
 • υποψήφιους διδάκτορες,
 • ερευνητές
 • δημοσιογράφους
 • εκπαιδευτικούς
 • επικοινωνιολόγους επιστήμης
οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δεξιότητες στην επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων.

Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου παρέχει μια ξεχωριστή ευκαιρία εισαγωγής στη θεωρία και την πρακτική γύρω από την επικοινωνία της επιστήμης, χωρίς να απαιτείται πρότερη εμπειρία.

Το έργο STEAM επιδιώκει τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης σε επιστημονικά θέματα και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάπτυξη απόψεων από ενημερωμένους ανθρώπους, να αυξήσει την εμπλοκή φοιτητών και μαθητών στο “STEM” (Science, Technology, Engineering and Mathematics) ώστε να ακολουθήσουν σχετικές σταδιοδρομίες, την τόνωση της κοινωνικοοικονομικής ευημερίας των χωρών εταίρων και να ενισχύσει τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες των σημερινών ερευνητών.

Το θερινό σχολείο στοχεύει στο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες με τέτοιο τρόπο ώστε να δρουν ως “πρεσβευτές”στις χώρες τους, με σκοπό να δραστηριοποιούνται και να εμπλέκουν τις διάφορες κατηγορίες κοινού ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα δικτύωσης με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Υποτροφίες

10 υποτροφίες θα δοθούν σε έλληνες ενδιαφερόμενους που θα δηλώσουν συμμετοχή. Η υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στο θερινό σχολείο καθώς και τα έξοδα διαμονής σε τρίκλινο δωμάτιο (κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές παρέχεται και δυνατότητα διαμονής σε δίκλινο ή μονόκλινο αλλά η διαφορά βαρύνει τον συμμετέχοντα) στο ξενοδοχείο Golden Coast. Για τους συμμετέχοντες από Ελλάδα έξοδα μετάβασης προς και από τον Μαραθώνα δεν περιλαμβάνονται.

Προθεσμία: Παρασκευή 7 Απριλίου 12:00 GMT μεσημέρι: για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλλετε την αίτησή σας πατήστε εδω.

*Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι μέλη της Science View – σε διαφορετική περίπτωση, ταυτόχρονα με την υποβολή του STEAM θα πρέπει να υποβληθεί και αίτηση μέλους στη Science View (δείτε εδω πως να γίνετε μέλος). 

Η αξιολόγηση των υποψήφιων για υποτροφία γίνεται από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη όλων των εταίρων του έργου.

Επιπλέον συμμετέχοντες

Επίσης, για περιορισμένο αριθμό θέσεων, παρέχεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος συμμετοχής .Σε αυτή την περίπτωση τηρείται σειρά προτεραιόητας.

Προθεσμία: Κυριακή 4 Ιουνίου 23:59 GMT: για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλλετε την αίτησή σας πατήστε εδω.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε στο www.steamsummerschool.eu ή επικοινωνήστε στο info@scienceview.gr

Το έργο STEAM χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ και συμμετέχουν οι φορείς:
University of Malta (Συντονιστής)
 • European Union of Science Journalists’ Associations (EUSJA, France),
 • Haaga-Helia University (Finland),
 • Science View (Greece),
 • University of Edinburgh (United Kingdom)
 • Rhine-Waal University (Germany)