Πώς το Twitter θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους

Αν μόλις συνδεθήκατε στο Twitter ή διαθέτετε καιρό λογαριασμό αλλά δεν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε την καριέρα σας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι να αξιοποιήσετε τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματικούς σκοπούς.

Αυτό που χρειάζεται να έχετε ξεκάθαρο στο μυαλό σας, όμως, είναι να γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος που θέλετε να επιτύχετε.

1. Αν στόχος σας είναι η δικτύωση

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα το οποίο πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σχετικά με τη χρήση του Twitter για σκοπούς δικτύωσης είναι ότι όπως όλες οι άλλες επαγγελματικές σχέσεις, έτσι και αυτές που συνάπτετε online, θα πρέπει να είναι αυθεντικές. Μην πιέζετε καταστάσεις κατά τη διάρκεια μίας συνομιλίας στο Twitter και αν υπάρχει κάποιος με τον οποίο συμφωνείτε και συνομιλείτε ευχάριστα, αρχίστε να τον ακολουθείτε και συνεχίστε την επικοινωνία σας. Αν σε αυτό το σημείο δείτε ότι υπάρχει και από τις δύο πλευρές διάθεση για συνέχιση της επικοινωνίας, τότε μπορείτε να ζητήσετε την ηλεκτρονική του διεύθυνση ή κάποιον άλλο τρόπο επικοινωνίας.

2. Αν στόχος σας είναι να βρείτε καλύτερο περιεχόμενο

Ο καλύτερος τρόπος για να οργανωθείτε στην περίπτωση αυτή είναι να οργανώσετε τις επαφές στο Twitter σε λίστες. Να θυμάστε, ωστόσο, πως η δημιουργία μίας λίστας και η προσθήκη ορισμένων χρηστών, που βρίσκετε ενδιαφέροντες, σε αυτές είναι μόνο το πρώτο (και εύκολο) βήμα. Το δύσκολο είναι να τους ακολουθείτε, χωρίς να χάνετε τίποτα ουσιαστικό από αυτούς. Για τον σκοπό αυτό συστήνεται το bookmarking των λιστών σας (όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο δικτυακό τόπο) ή η χρήση εφαρμογών όπως το TweetDeck.

3. Αν στόχος σας είναι να γίνετε γνωστοί στο χώρο σας

Η οικοδόμηση ενός προσωπικού brand στο twitter δεν περιορίζεται στο ανέβασμα ενός ή δύο άρθρων σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για τη δημιουργία του δικού σας περιεχομένου, το οποίο θα δείχνει στο κοινό σας για τι είστε έτοιμος . Για παράδειγμα, την επόμενη φορά που θα δείτε ένα άρθρο που σας αρέσει μην περιοριστείτε απλώς στο να το ποστάρετε. Προσθέστε μια-δυο σύντομες και έξυπνες σχολιαστικές φράσεις σχετικά με το δημοσίευμα ή ζητήστε από τους followers σας να σας πουν τη δική τους γνώμη.

4. Αν στόχος σας είναι να βρείτε δουλειά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το Twitter μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά. Πρώτον, υπάρχει πληθώρα λογαριασμών στο Twitter που λειτουργούν ως σελίδες δημοσίευσης αγγελιών. Μπορείτε να τις ακολουθήσετε και να ενημερώνεστε διαρκώς για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Ένας δεύτερος τρόπος είναι να ακολουθείτε τους λογαριασμός επιχειρήσεων του ενδιαφέροντός σας και να ενημερώνεστε για το πότε υπάρχον διαθέσιμες θέσεις εργασίες. Ένας τρίτος τρόπος είναι να ακολουθήσετε λογαριασμούς όπως το «The Muse» που προσφέρουν διάφορα tip εύρεσης εργασίας.

Online εφαρμογή: Υπολόγισε πόσο κοστίζει η ασφάλιση της επιχείρησής σου