Φωτορεπορτάζ από τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

του Νίκου Καραγιάννη |
Επίσκεψη σε εργοτάξια μεγάλων έργων που κατασκευάζονται στη χώρα. Ενα από αυτά λίγο έξω από την πόλη είναι το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο στο Θριάσιο Πεδίο στον Ασπρόπυργο Αττικής. Είναι ένα έργο που η στόχευση του δεν είναι επιβατική αλλά εμπορική, εκεί που η χώρα μας έχει το πραγματικό πλεονέκτημα στο σιδηρόδρομο.

Σήμερα θα δείτε το Φωτορεπορτάζ που κατέγραψε όλα τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται σε αυτό και που προβλέπεται σε 2 χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί. Αύριο θα ακολουθήσει ένα εκτενές βίντεο με δεκάδες εικόνες από τα εργοτάξια που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα σιδηροδρομικά έργα του Θριασίου που τρέχει η ΕΡΓΟΣΕ θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των εμπορευματικών μεταφορών με το συνδυασμό λιμάνι-σιδηρόδρομος. Με τον παράλληλο διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο παραχωρησιούχος θα μπορεί να αναπτύξει μεγάλες εγκαταστάσεις και να διαχειρίζεται τα εμπορεύματα καθώς και να τα διασπείρει σε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.



Από ψηλά η θέα εντυπωσιακή καθώς φαίνεται η αχανής έκταση που περιλαμβάνει το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Από αυτό το σημείο φαίνεται μόνο ένα μέρος του. Το μήκος του ξεπερνά τα 12χλμ. Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom.



Κτίρια κατασκευάζονται για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Τα κτίρια αυτά στην τελική τους μορφή θα είναι πολύ εντυπωσιακά καθώς θα έχουν πολύ φουτουριστικό περίβλημα.



Οι σιδηροτροχιές είναι περισσότερες από 80 κάνοντας το συγκεκριμένο χώρο ένα από τους μεγαλύτερους και πολυπλοκότερους της Ευρώπης, σαφέστατα ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων.


Πηγή: ypodomes.com
Νίκος Καραγιάννης