Άμεσα ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΛΠ

H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το Reuters.

H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 67% που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά- τον οποίο λειτουργεί η COSCO- ως παράδειγμα αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και επισήμανε την κρίσιμη σημασία του στην ανάπτυξη του λιμανιού.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε σε ένα τριετές πρόγραμμα, που θα περιέχει μια δέσμη συνεργασιών με την Κίνα. Σε αυτές περιλαμβάνεται και την δημιουργία ενός κέντρου logistics στο Θριάσιο, καθώς και ενός τεχνολογικού και επιστημονικού πάρκου.

Επθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι, όπως δήλωσε ο κ. Δραγασάκης περισσότερες κινεζικές εταιρίες να εμπλακούν σε έργα υποδομών στην Ελλάδα, όπως στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στην κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου στην Κρήτη, υπογραμμίζοντας την σημασία τέτοιων έργων στην αναθέρμανση της οικονομίας της χώρας.

Εκτός από την Cosco για τον ΟΛΠ ενδιαφέρονται η ICTS από τις Φιλιππίνες και η APM Terminals από την Ολλανδία, θυγατρική της δανικής Maersk, του μεγαλύτερου στον κόσμο παίκτη μεταφοράς κοντέινερ.