Ανοιξε το Σαβ/κο η τουριστική σεζόν για τη Ρόδο


Θερμή υποδοχή διοργάνωσε στους πρώτους τουρίστες που έφθασαν το σαββατοκύριακο στο νησί της Ρόδου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Οι αρμόδιοι υποδέχθηκαν τους επιβάτες της πρώτης πτήσης charter της εταιρείας Thomson Airlines που αφίχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 με 188 επιβάτες από το Λονδίνο, αλλά και το δεύτερο charter πάλι της ίδιας εταιρείας που μετέφερε 221 επιβάτες από το Μάντσεστερ. 
 

Στο αεροδρόμιο τους πρώτους τουρίστες υποδέχθηκαν από πλευράς δήμου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού -Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) κ. Σέργιος Αϊβάζης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Βεατρίκη Σέρβου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κ. Κώστας Χατζίκος, στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο αντιπρόεδρος της Δωδεκανησιακής Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου (Δ.Ε.Τ.Α.Π.) και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Σάββας Παγωνάκης.

Η Φιλαρμονική Καλυθιών της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας έπαιζε μουσική, ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου, ενώ άλλα μέλη του συλλόγου μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες, χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, μοιράστηκαν τουριστικοί χάρτες του νησιού στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι πρώτοι από αέρος επισκέπτες της Ρόδου για την τουριστική περίοδο 2015 δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και σε επόμενες αφίξεις επισκεπτών στο νησί.