Γιγάντιες πλωτές ανεμογεννήτριες στη Φουκουσίμα δυο χρόνια μετά την καταστροφή (video)

Παραδόθηκε την Παρασκευή η πρώτη ανεμογεννήτρια που θα στελεχώσει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο ανοιχτά της Φουκουσίμα, δυο χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα.

Μαζί με τη γιγάντια ανεμογεννήτρια, ισχύος 2 MW και ύψους 200 μέτρων, κατέφθασε από το Τόκιο και ο πλωτός υποσταθμός.

Η δοκιμαστική λειτουργία της ανεμογεννήτριας αναμένεται τον Σεπτέμβριο, αφού πρώτα συνδεθεί με τον πλωτό υποσταθμό. Η παραγωγή υπολογίζεται να ξεκινήσει ένα μήνα αργότερα.

Δυο ακόμα πλωτές ανεμογεννήτριες, ισχύος 7 MW, αναμένεται να στελεχώσουν το υπεράκτιο αιολικό πάρκο του χρόνου ή το αργότερο το 2015, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τα 16 GW.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το έργο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας κάτι που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Φουκουσίμα και των γειτονικών περιοχών, που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έκθεση του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε το 2012, το 2009 το μερίδιο της αιολικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας ανερχόταν μόλις σε 1%.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει τη δημιουργία νέας βιομηχανίας γύρω από την «πράσινη» ενέργεια και φιλοδοξεί σε 25 χρόνια να ικανοποιεί τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.econews.gr