Δομοτεχνική: Πέντε επενδυτές για το project της Βασ.Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη

Το υπό κατασκευή ακίνητο της «Δομοτεχνικής» στη Βασ. Ηρακλείου, όπως και η θυγατρική «Domotel», έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων επιχειρηματικών ομίλων από τους κλάδους του τουρισμού και της ενέργειας.

Το έργο, το μοναδικό... γιαπί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχωράει και βρίσκεται στη φάση κατασκευής του δαπέδου του ισογείου. Για τη «Δομοτεχνική», που δεν θέλει την αποσπασματική αξιοποίηση του βιοκλιματικού συγκροτήματος των δίδυμων κτιρίων, πλησιάζει ο κρίσιμος χρόνος για να πάρει τις αποφάσεις της και να επιλέξει μεταξύ των πέντε τουλάχιστον ενδιαφερόμενων αγοραστών. Στην απόφαση αυτή θα βαρύνουν και τυχόν πιθανές συνέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις ξένοι όμιλοι – ένας από αυτούς ανήκει στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή – ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα «δίδυμα της Ηρακλείου» για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας. Υπάρχουν όμως και άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι, που βλέπουν άλλες χρήσεις για το ακίνητο. Ελληνικός όμιλος του λιανεμπορίου, το βλέπει για χρήση εμπορική, ενώ ξένος ενεργειακός όμιλος σκέπτεται να στεγάσει στη Βασ. Ηρακλείου το επιχειρηματικό του κέντρο, καλύπτοντας από τη Θεσσαλονίκη τις δραστηριότητές του στα Βαλκάνια.

Τον όμιλο της «Δομοτεχνικής» όμως, δεν τον απασχολεί αποκλειστικά η πώληση των «δίδυμων πύργων», στην κατασκευή των οποίων, μόνο, επενδύει περί τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική ήταν η επένδυση στην αρχαιολογική ανασκαφή και στις χρονικές καθυστερήσεις μέχρι την έναρξη των εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ένας από τους ξένους ομίλους που θέλει να δημιουργήσει ξενοδοχείο, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στη θυγατρική «Domotel», τη θυγατρική της Δομοτεχνικής, που έχει σαν αντικείμενο τη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων.

Όπως μαθαίνει η Voria.gr, δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων του Ομίλου, να πουλήσουν μερίδιο της «Domotel». Όμως στις προθέσεις τους είναι η ανάληψη του μάνατζμεντ του ξενοδοχείου, που ενδεχομένως θα λειτουργήσει στα «δίδυμα». Σε μία τέτοια περίπτωση, η «Domotel» θα προσθέσει μία ακόμη σημαντική μονάδα στα έξι ξενοδοχεία που ήδη διαχειρίζεται ενώ βεβαίως θα ...κτίσει και μία γέφυρα συνεργασιών με προοπτική.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία προσπαθεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η κρίση, για να εμπλουτίσει την αλυσίδα της με νέα αποκτήματα. Κυρίως ερευνά μονάδες που λειτουργούν ως resorts hotels ( όχι ξενοδοχεία πόλης) και ήδη σκανάρει συγκεκριμένα ξενοδοχεία σε μεγάλα νησιά, στην Κρήτη, την Κέρκυρα και την Κω. Πρόκειται για μονάδες 4 αστέρων, τις οποίες ο όμιλος θα ανακαινίσει και θα αναβαθμίσει στην υψηλότερη κατηγορία. Με βάση το σχεδιασμό αυτό, η Domotel, στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τη διεύρυνση του δικτύου της με νέα αποκτήματα.



της Άννυς Καρολίδου
voria.gr