Πουλήθηκαν χθες online δύο ακίνητα του Δημοσίου

Δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου πωλήθηκαν χθες μέσω του νέου θεσμού της ηλεκτρονικής δημοπρασίας δημοσίων ακινήτων, που πραγματοποιεί η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Χθες ήταν η επίσημη «πρώτη» για την πώληση δημοσίων ακινήτων μέσω της νέας πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr και είχαν επιλεγεί δύο από τα μεσαίας κατηγορίας ακίνητα (αξίας μεταξύ 1- 2 εκατ. ευρώ), που έχουν βγει προς πώληση.

Συγκεκριμένα πωλήθηκε το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Αναγνωστοπούλου 35 στην Αθήνα επιφάνειας 700 τ.μ. και η ημιαστική παραθαλάσσια έκταση των 8.206 τ.μ. στην περιοχή Καλαμίτσας Καβάλας, η οποία πάντως έχει πολεοδομικές εκκρεμότητες, ενώ η διευθέτησή τους θα γίνει με μέριμνα του πλειοδότη.

Αύριο 19/7 έχει προγραμματισθεί μία ακόμη νέα δημοπρασία για το τετραώροφο κτίριο επί της οδού Μητροπόλεως 9 με τιμή εκκίνησης στα 3,4 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο διαγωνισμός στις 23 Ιουλίου για το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Ερμού 19 με ελάχιστο ζητούμενο τίμημα στα 5,9 εκατ. ευρώ. Τα δύο αυτά ακίνητα είναι τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής που έχουν προγραμματισθεί να βγουν στην αγορά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ για τις 23 Ιουλίου είναι προγραμματισμένος ακόμη ένας διαγωνισμός για ένα γωνιακό κατάστημα στο Πολύγωνο έναντι 310 χιλ. ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να εισπράξει το ποσό των 18 εκατ. ευρώ τουλάχιστον από τους διαγωνισμούς των πρώτων 11 δημοσίων ακινήτων που θα πουληθούν μέσα στον Ιούλιο και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μέσω του νέου site, ενώ τον Οκτώβριο πρόκειται να ακολουθήσει ένα ακόμη πακέτο 5 ακινήτων.

Ρεπορτάζ: Στεφανία Σούκη
souki@kerdos.gr