Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της ΑΣ ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, η Ενημερωτική Εσπερίδα «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση “ΕΡΜΗΣ”» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, στο 2ο όροφο). 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Α.Σ. ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ στο πλαίσιο της Πράξης «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση “ΕΡΜΗΣ”», η οποία εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, 2007-2013, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με συντονιστή εταίρο τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, και εταίρους το ΚΕΚ Κ.Α.ΕΛ.Ε. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και την Asset Technology.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει για το Πρόγραμμα και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας. 

Με κεντρικό μήνυμα «Ενώνουμε τις Δυνάμεις μας και Προχωράμε Μαζί», η εσπερίδα προσπάθησε να δώσει διέξοδο σε ανέργους (με έμφαση στις γυναίκες και τους νέους), νέους επιστήμονες και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που ζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας, είτε σε διάφορες επιχειρήσεις, είτε αναπτύσσοντας ατομικές ή κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Κατά την έναρξη των εργασιών της εσπερίδας και μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κου Κωστή Χαντζαρίδη, απεύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κος Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα και τη σημασία τέτοιου τύπου πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του τόπου και την καταπολέμηση της ανεργίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κος Γιώργος Τσαμασλής και ο Αντιπρόερδος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κος Εμμανουήλ Βλαχογιάννης. 

Στην εσπερίδα παρευρέθησαν επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και Δημοσίων και Ιδιωτικών φορέων. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση “ΕΡΜΗΣ”» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.topsa-hermes.gr.