Λεφτά σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω Γερμανίας

Με ένα δώρο έρχεται στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας, μέσω της γερμανικής τράπεζας Kwf.

Η τελευταία, είναι επενδυτική, παίζοντας τον ρόλο αυτό και στη χώρα της. Μόνο που ο κ. Σόιμπλε θα ανακοινώσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην Ελλάδα. Το ποσό που λέγεται ότι θα διαθέσει γι' αυτόν τον σκοπό η γερμανική κυβέρνηση, σε συνδυασμό με κοινοτικούς πόρους, που δικαιούται η Ελλάδα αλλά σχεδόν ποτέ δεν απορροφά, για διάφορους λόγους, μπορεί υπό όρους, να φτάσει ακόμα και στα 8 δισ ευρώ!

Θα πρόκειται για «ζεστό χρήμα», το οποίο θα ρεύσει προς την χώρα μας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας εδώ και πάνω από τρία χρόνια. Ως γνωστόν, η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό είναι ανύπαρκτη, ενώ ακόμα και υγιείς μονάδες, εξαιτίας αυτού του λόγους αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά, αφού δεν μπορούν να κινηθούν. Κατά συνέπεια, οι ανακοινώσεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.


voria.gr