Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65: Από ποιες περιοχές θα διέρχεται

Ο ριγμένος αυτοκινητόδρομος της Θεσσαλίας βρίσκεται ένα βήμα πριν την επανεκκίνηση. Τα θετικά νέα από τις Βρυξέλλες για έγκριση αλλαγής των συμβάσεων είναι μία ακόμα πράξη «ξεπαγώματος» του αυτοκινητόδρομου. Στην πλήρη του μορφή θα συνδέει τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία μέσω Στερεάς και Δυτικής Θεσσαλίας περνώντας από Λαμία, Δομοκό, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα πριν καταλήγει στον κόμβο της Εγνατίας κοντά στα Γρεβενά.

Τώρα αυτό που αναμένεται είναι η έγκριση των τραπεζών για την επαναχρηματοδότηση των έργων και η κύρωση από την Βουλή. Τα έργα στον Ε65 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα (όπως και στην Ιόνια Οδό) σε αντίθεση με την Ολυμπία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου που τα εργοτάξια αρχίζουν και γεμίζουν ζωή.

Στον Ε65 το πρώτο τμήμα που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται είναι από τον Α/Κ Ξυνιάδας μέχρι τον Α/Κ Τρικάλων. Το μήκος του έργου είναι περίπου 90χλμ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypodomes.com το τμήμα αυτό, όπως και όλος ο Ε65 θα αποτελείται από εντελώς νέας χάραξη.

Στο Ξυνιάδα-Τρίκαλα θα κατασκευαστούν 5 ανισόπεδοι κόμβοι (Ανάβρας, Σοφάδων, Καρδίτσας, Προαστίου και Τρικάλων) δημιουργώντας τον βασικό κορμό του αυτοκινητόδρομου. Ένα από τα ερωτήματα που γεννήθηκαν μετά την ανακοίνωση για την κατασκευή ενός τμήματος είναι πως θα "κουμπώνει" με το υπάρχον οδικό δίκτυο στην αρχή (Ξυνιάδα) και στο τέλος (Τρίκαλα).

Σύμφωνα με την έγκυρη πληροφόρηση του ypodomes.com, όσον αφορά τη σύνδεση του τμήματος Ξυνιάδα - Τρίκαλα με το υπάρχον οδικό δίκτυο, στην αρχή (Ξυνιάδα) θα κατασκευαστεί συνδετήρια οδός που θα ενώνει το υπάρχον οδικό δίκτυο με το νέο αυτοκινητόδρομο, ενώ στο τέλος (κόμβος Τρικάλων) δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση από τον αρχικό σχεδιασμό του έργου.

Συγκεκριμένα από τον αρχικό σχεδιασμό στην περιοχή των Τρικάλων θα υπάρχει σύνδεση μέσω της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Τρικάλων.

Τώρα στο κρίσιμο ερώτημα για το πότε θα έχουμε ξανά έργα στον Ε65 η απάντηση δεν είναι ακόμα σαφής καθώς οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα πει το οριστικό ναι αλλά θεωρείται πως είναι θέμα ημερών και στον Ε65 και στην Ιόνια Οδό να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και οι πρώτες μπουλντόζες να κάνουν την εμφάνιση τους.


ypodomes.com