Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας: Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιουλίου

Η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας εκπροσωπεί τον δυναμικό κλάδο των βιομηχανιών κατασκευής θερμικών ηλιακών συστημάτων στην Ελλάδα. Η ΕΒΗΕ, με έτος ιδρύσεως το 1979, είναι η παλαιότερη ένωση στο χώρο των ΑΠΕ στην Ευρώπη.

Η ελληνική βιομηχανία ηλιακών συστημάτων απασχολεί περίπου 3.700 άτομα και είναι ένας από τους ελάχιστους βιομηχανικού κλάδους που εξάγει προϊόντα του με ιδιαίτερη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα εξοικονομούν ετησίως την ενέργεια αλλά και τους ρύπους που θα παρήγαγε ένα εργοστάσιο της ΔΕΗ ισχύος 400MW.

Στη δεδομένη οικονομική συγκυρία η Ελληνική Βιομηχανία Ηλιακής Ενέργειας εισφέρει θέσεις εργασίας, φόρους στα δημόσια ταμεία και εισροή πολύτιμου συναλλάγματος. Η ηλιακή ενέργεια, μπορεί να καλύψει, με τον πλέονοικολογικό τρόπο, σημαντικό μέρος αναγκών ενέργειας, για την θέρμανση και ψύξη χώρων, για την παροχή ζεστού νερού χρήσης σε δημόσια κτίρια και για τις ανάγκες της βιομηχανίας.

Η ΕΒΗΕ πραγματοποιεί την εαρινή Γενική Συνέλευση της στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα του κλάδου.

Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι θεσμικοί και πολιτειακοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης, όπως οι βουλευτές της περιφέρειας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του ΕΒΕΘ, του ΣΕΒΕ, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3, 54626, Θεσσαλονίκη ) την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, με ώρα έναρξης της κάλυψης της στις 7:30 μ.μ.


econews.gr