Διπλή επιτυχία για την εφοδιαστική αλυσίδα της Unilever

H Unilever κατέκτησε φέτος διπλή διάκριση για την Εφοδιαστική της Αλυσίδα σε δύο σημαντικούς θεσμούς.

Η πρώτη διάκριση αφορά την άνοδο της Unilever στην 1η δεκάδα του Gartner Supply Chain 2013 Top 25, αποτέλεσμα που την κατατάσσει 1η ανάμεσα στις εταιρείες ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών (FMCG), αλλά και 1η ανάμεσα στις εταιρείες με έδρα την Ευρώπη.

Το Gartner Supply Chain Top 25 αξιολογεί τις κορυφαίες εφοδιαστικές αλυσίδες του κόσμου σε όλους τους κλάδους. Οι καλύτερες 25 εταιρείες επιλέγονται ανάμεσα σε περίπου 300 εταιρείες που αξιολογούνται από αναλυτές της Gartner.

H δεύτερη σημαντική επιτυχία αφορά το Βραβείο Αριστείας Προμηθειών για το πρόγραμμα Partner to Win, που έφερε τη Unilever στην 1η θέση. Το βραβείο αυτό απονέμεται στην ομάδα που έχει αναλάβει το πιο επιτυχημένο έργο ή δραστηριότητα στον Τομέα Προμηθειών και αποτελεί αναγνώριση της εξέλιξης που έχει σημειώσει η Unilever στη συνεργασία της με τους προμηθευτές της, οι οποίοι αποτελούν «κλειδί» για την επίτευξη των στόχων αειφορίας.

Ο Γιώργος Μαυραγάνης, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas δήλωσε σχετικά: «Οι πολύ σημαντικές αυτές διακρίσεις αντικατοπτρίζουν το στρατηγικό ρόλο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη λειτουργία της Unilever, αλλά και στην επίτευξη των στόχων του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης μας για την Αειφορία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η εφοδιαστική αλυσίδα της Unilever έχει συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας μας μέσω της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πελατών μας, όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων μας. Ταυτόχρονα έχουμε πετύχει σημαντική εξοικονόμηση κόστους στην παραγωγή και τη διακίνηση μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Οι διακρίσεις αυτές ήρθαν ως επιστέγασμα των προσπαθειών μας και μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους».

Το Gartner Supply Chain Top 25 είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει κάθε χρόνο τις εταιρείες-ηγέτες στον τομέα των logistics. Οι εταιρείες που αξιολογούνται προκύπτουν με βάση την ετήσια κατάταξη Fortune Global 500 και Forbes Global 2000. Η βαθμολογία προκύπτει κατά 50% από τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία της κάθε εταιρείας, κατά 25% από την αξιολόγηση των αναλυτών της Gartner και κατά 25% από την αξιολόγηση επαγγελματιών της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τον κατασκευαστικό τομέα και τον τομέα των λιανικών πωλήσεων.

Τα Procurement Leaders Awards είναι τα μόνα βραβεία παγκοσμίως που αφορούν τον τομέα των προμηθειών. Διοργανώνονται από το Procurement Leaders Network, μία κοινότητα μελών αποκλειστικά από το χώρο των προμηθειών. Κάθε χρόνο διαφορετική κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένα στελέχη του τομέα των προμηθειών, αποφασίζει για την απονομή των βραβείων, βάσει 8 συγκεκριμένων κριτηρίων αξιολόγησης.imerisia.gr