Μεγάλο ενδιαφέρον κινέζων επιχειρηματιών για την ελληνική οινοπαραγωγή

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες διείσδυσης των Coop Wines of Greece στην κινέζικη αγορά, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 κλιμάκιο της ΚΕΟΣΟΕ υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της (μετά από σχετική πρόσκληση που είχε υποβάλλει μέσω του «πρεσβευτή» των Coop Wines of Greece), ομάδα κινέζων επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν ήδη επισκεφθεί ανάλογους φορείς στη Γαλλία και την Ιταλία.

Η China National Sugar and Alcohol Group Corp. εκτός του ότι είναι κύριος εξαγωγέας και διακινητής ζάχαρης στην Κίνα, δραστηριοποιείται στο εμπόριο και την εισαγωγή οίνων ποιότητας στην κινέζικη αγορά με κύκλο εργασιών 1 δις € το 2012 με δίκτυο πωλήσεων στα κινέζικα ξενοδοχεία, στα σουπερμάρκετ και στα mall.

Η China Food and Drinks Fair διοργανώνει δυο από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Chengdu, που πραγματοποιούνται την άνοιξη και το φθινόπωρο με στόχο τη δημιουργία γέφυρας μεταξύ της παραγωγής και του εμπορίου στην Κίνα με κύκλο συναλλαγών τα 2,5 δις € που επιτυγχάνεται μέσω των στενών επαφών με δίκτυο σημαντικών κινέζων αγοραστών.

Οι κινέζοι επιχειρηματίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική οινοπαραγωγή και την δυνατότητα συγκέντρωσης προσφοράς που παρέχεται μέσω των Coop Wines of Greece.

Δήλωσαν την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας προσκαλώντας τους εκπροσώπους της ΚΕΟΣΟΕ στην έκθεση του φθινοπώρου στην οποία δήλωσαν ότι παρέχουν και δωρεάν χώρο για προβολή των Coop Wines of Greece.


epixeiro.gr