Ψάχνοντας επενδυτές από τη Ν.Υόρκη

Πολύ μεγάλη είναι τελικώς η συμμετοχή στις εργασίες του 2ου Greek Investment Forum που οργανώνουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη.

«Μεγαλύτερη κι απ ό,τι αρχικά περιμέναμε» όπως λέει χαρακτηριστικά στηVoria.gr στέλεχος ενός εκ των συνδιοργανωτών. Όπως υπολογίζεται, περισσότεροι από 500 με 600 σύνεδροι εμφανίσθηκαν χθες, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του, στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται γεγονός το οποίο αποτυπώνει το «ρεύμα» που αρχίζει να δημιουργείται για οτιδήποτε ελληνικό στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέρυσι, στην ίδια διοργάνωση, δεν είχαν δώσει το παρόν παραπάνω από 250 σύνεδροι. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που διατυπώνουν, έχει να κάνει κυρίως με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και για τις ευκαιρίες τοποθέτησης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι το όλο event τελεί υπό την αιγίδα του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλουμπεργκ, ιδρυτή και βασικού μετόχου του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της όλης πρωτοβουλίας, πάντως, έχει να κάνει με την παρουσία ξένων διαχειριστών, που χαρακτηρίζεται από όλους «πρωτοφανής».
voria.gr