Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση ΥΠΕΚΑ - ΕΒΕΘ για το νέο χωροταξικό

«Οι μεταρρυθμίσεις στη χωροταξία μοχλός ανάπτυξης της χώρας» είναι το θέμα της ημερίδας που θα διοργανώσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, στις 6.30 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος).

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στελέχη του ΥΠΕΚΑ και ειδικοί σύμβουλοι θα αναλύσουν τα κύρια σημεία της προωθούμενης χωροταξικής και πολεοδομικής μεταρρύθμισης η οποία έχει στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, το θέμα «Επανασχεδιάζοντας τη χωροταξική πολιτική της χώρας» θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του Σωκράτη Αλεξιάδη, Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ, το «Νέο πλαίσιο χωρικού σχεδιασμού- Βασικές αρχές και προοπτικές» θα παρουσιαστεί από τον κ. Κωνσταντίνο Καρατσώλη, νομικό σύμβουλο του υπουργού αναπληρωτή ΠΕΚΑ, ενώ ο τεχνικός σύμβουλος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Σαμαράς θα αναπτύξει το θέμα «Η χωροταξία μοχλός για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της χώρας». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. 

Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στην εκδήλωση πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι τις 2 Ιουλίου 2013, στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 132). Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.