Θεσσαλονίκη:Σε κάθετους δρόμους της Τσιμισκή οι νέες πιάτσες ταξί

Στους κάθετους δρόμους της οδού Τσιμισκή αναμένεται να «φιλοξενηθούν» οι νέες πιάτσες των ταξί που σήμερα καταλαμβάνουν, αναγκαστικά, τις λεωφορειολωρίδες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων και εν γένει των οχημάτων που διασχίζουν το κέντρο της πόλης.

Ένας από τους κάθετους δόμους που σχεδιάζεται να παραχωρηθεί για τα ταξί είναι η Καρόλου Ντηλ, ωστόσο η τελική λύση θα δοθεί το επόμενο διάστημα από τον δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το θέμα της στάθμευσης των ταξί, που προκαλεί πονοκέφαλο το τελευταίο διάστημα στους εμπλεκόμενους φορείς, συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στην οποία γνωστοποιήθηκε ότι δήμος και περιφέρεια αναζητούν συμβιβαστική λύση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των ταξί, που ζητούν να μεταφερθούν στην αριστερή πλευρά της οδού Τσιμισκή, αλλά και να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλή, η περιφέρεια είναι σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγραφούν οι κάθετοι δρόμοι όπου θα σταθμεύουν τα ταξί που κινούνται στην Τσιμισκή. Υπάρχει, όπως είπε, μια νέα πρόταση, την οποία όμως δεν ανακοίνωσε δημόσια, καθώς είναι ζήτημα του κεντρικού δήμου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί νομού Θεσσαλονίκης Κώστας Γιαννακάκης, που παραβρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, επανέλαβε την πρόταση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί να παραχωρηθούν θέσεις στάθμευσης των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της οδού Τσιμισκή. Αρνητικός ωστόσο με την πρόταση αυτή εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαμασλής, λέγοντας πως «σύμφωνα με τον νόμο δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση στον συγκεκριμένο δρόμο, καθώς αποτελεί βασικό οδικό άξονα και δρόμο ταχείας κυκλοφορίας».



makthes.gr