Στα 368 εκατ. τα έσοδα των ξενοδοχείων από την αγορά πρωινού

Στο ποσό των 368 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της αγοράς πρωινού στα ελληνικά ξενοδοχεία για το 2012, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα του Εργαστηρίου Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, που επικαλέστηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, σε ομιλία του κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2012 στο πλαίσιο του πρωινού των ελληνικών ξενοδοχείων καταναλώθηκαν 191 εκατ. αυγά, 580 χιλ. κιλά γλυκού κουταλιού, 2,8 χιλ. τόνοι μαρμελάδας, 7,9 εκατ. κιλά αρτοσκευασμάτων, 677 χιλ. κιλά βουτύρου, 5,42 εκατ. κιλά σφολιατοειδών και πιτών, 102,1 χιλ. τόνοι φρούτων, 12,2 χιλ. κιλά τυριών και 9,7 χιλ. κιλά αλλαντικών.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος –μία πρωτοβουλία του ΞΕΕ– βραβεύθηκαν, παρουσία των υπ. Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης Ολ. Κεφαλογιάννη και Αθ. Τσαυτάρη, οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Ηδη, συμμετέχουν σε αυτό 117 ξενοδοχεία, ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος δεκάδων μονάδων προς ένταξη. Ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε ότι το «Ελληνικό Πρωινό» είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και στα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, προσθέτοντας ότι «πέτυχε να διασυνδέσει οργανικά δύο τομείς της εθνικής οικονομίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης».



kathimerini.gr