Με γοργό βήμα, προς 17 εκατομμύρια αφίξεις, ο ελληνικός τουρισμός φέτος

Πλώρη για 17 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών έχει βάλει ο ελληνικός τουρισμός εφέτος, όπως αυτό διαφαίνεται από τα στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, το πρώτο πεντάμηνο του 2013.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ήδη στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου ο ελληνικός τουρισμός τρέχει με αύξηση 6,05% στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Σε απόλυτα νούμερα, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, επισκέφθηκαν την Ελλάδα από αέρος 2.441.276 τουρίστες, όταν το 2012 είχαν έλθει 2.302.107 τουρίστες.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ανά την Ελλάδα, στο σύνολο των ελληνικών προορισμών παρατηρείται σημαντική άνοδος. Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό ανόδου στη Μύκονο, όπου οι αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 125,5% σε σχέση με πέρυσι. Μπορεί οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί της χώρας να μην ακολουθούν την εκρηκτική άνοδο των αφίξεων στη Μύκονο, ωστόσο τα διψήφια ποσοστά δίνουν το φετινό στίγμα: η Ζάκυνθος κινείται με άνοδο 33,2%, η Κεφαλονιά με 29,5%, τα Χανιά με 26,3%, η Σαντορίνη με 22,7%, η Κέρκυρα με 23,9%, η Κως με 20,2%, η Σκιάθος με 18,3% κλπ.

Πληγή για έναν ακόμη χρόνο παραμένουν οι αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος και, κατ' επέκταση, στον προορισμό της Αθήνας, όπως επισημαίνουν, με κάθε ευκαιρία και οι φορείς του κλάδου. Συγκεκριμένα, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν με πτώση 5,5%.

Ωστόσο, με τους επόμενους μήνες να είναι οι πλέον παραγωγικοί για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, οι φορείς του κλάδου είναι βέβαιοι ότι τα πρώτα μηνύματα των αφίξεων αποτελούν στερεή βάση για αφίξεις 17 εκατομμυρίων τουριστών, το 2013.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ