Πώληση 16 ακινήτων του Δημοσίου... με ένα κλίκ

Συνολικά 16 ακίνητα, κυρίως κτίρια στο κέντρο της Αθήνας και οικόπεδα στην επαρχία, θα βγάλει σε πρώτη φάση προς πώληση το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μέσω της νέας, για τα δεδομένα του ελληνικού Δημοσίου τουλάχιστον, διαδικασίας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

To ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την πώληση 16 μικρών και μεσαίων ακινήτων μέσω του νέου ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr, που θα βγει στον «αέρα» από τις 17 Ιουνίου. Πρόκειται για το νέο εργαλείο που αναπτύσσει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου με στόχο να προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ειδικά για την πώληση αστικών ακινήτων, καθώς και μικρών προς μεσαίων εκτός σχεδίου ακινήτων.

Οσον αφορά στα πρώτα ακίνητα που θα πωληθούν μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας πρόκειται για 10 κτίρια και 6 οικόπεδα εκτός Αθηνών. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τρεις εκτάσεις 38, 28 και 6 στρεμμάτων στη Χαλκιδική, ένα μισθωμένο ξενοδοχείο 4.554 τ.μ. στην οδό Βερανζέρου στην Αθήνα, ακίνητο 2.160 τ.μ. στην οδό Μητροπόλεως 9 στην Αθήνα, κτίριο 703 τ.μ. στην οδό Αναγνωστοπούλου 35 στο Κολωνάκι, κτίριο 3.292 τ.μ. στον Ταύρο κ.ά.

Eπιπλέον, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου σκοπεύει να προσλάβει τεχνικό σύμβουλο για την υποστήριξη σε πολεοδομικά ζητήματα ακινήτων. Το προς ανάθεση συμβουλευτικό έργο αφορά στην τεχνική συνδρομή του Ταμείου σε θέματα εφαρμογής της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας κ.τ.λ. και η προθεσμία εκδήλωσης λήγει στις 11 Ιουνίου.

ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Εν τω μεταξύ, σε σχέση με τον συνεχιζόμενο θόρυβο για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, το ΤΑΙΠΕΔ έσπευσε χθες να διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ιδιοκτησίας του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, επιφάνειας 99 στρεμμάτων στον δήμο Καισαριανής, δεν συμπεριελήφθη στην προς ιδιωτικοποίηση περιουσία του ελληνικού Δημοσίου και - κατά συνέπεια - δεν πέρασε ποτέ στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ.
Ρεπορτάζ: Στεφανία Σούκη