Οι 100 Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη

Το Great Place to Work® Institute βράβευσε την Πέμπτη το βράδυ, σε μια εορταστική εκδήλωση στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας τις 100 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2013 μεταξύ των οποίων διακρίνονται και τρείς αμιγώς ελληνικές εταιρίες. Στην Ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces συμμετείχαν πάνω από 589.000 εργαζόμενοι που εργάζονται σε περισσότερες από 2100 επιχειρήσεις σε 19 χώρες της Ευρώπης και αποτελεί τη μεγαλύτερη τη μεγαλύτερη έρευνα διεθνώς για το εργασιακό περιβάλλον.

Η Microsoft κατατάχθηκε πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες. ΗCapital One από την Αγγλία και η Futurice από τη Φινλανδία, κατατάχθηκαν πρώτες στις λίστες με τις καλύτερες μεγάλες και τις καλύτερες μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Οι εταιρείες από την Ελλάδα που βραβεύθηκαν ως European Best Workplaces 2013 είναι οι εξής:

Στην κατηγορία Πολυεθνικές Εταιρείες (βραβεύθηκαν 25 συνολικά εταιρείες):

Κατάταξη Εταιρεία Αριθμός Ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες διακρίθηκε

1 Microsoft 18
7 Diageo 5
16 Mars 14
20 Novartis 4
25 Ελαΐς-Unilever 3

Στην κατηγορία Μεγάλου Μεγέθους Εταιρείες - Εταιρείες με περισσότερους από 500 εργαζόμενους (βραβεύθηκαν 25 συνολικά εταιρείες):

Κατάταξη Εταιρεία 

5 Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
18 Διαμαντής Μασούτης ΑΕ

Στην κατηγορία Μικρού και Μεσαίου Μεγέθους Εταιρείες - Εταιρείες με 50 έως 500 εργαζόμενους (βραβεύθηκαν 50 συνολικά εταιρείες):

Κατάταξη Εταιρεία

48 Μέλισσα-Κίκιζας ΑΒΕΕΤ
tovima.gr