75.000 θέσεις πρακτικής άσκησης για νέους το 2014

Μεταφορά των «αναπορρόφητων» κοινοτικών πόρων του 2013 από «ανενεργά» προγράμματα άλλων υπουργείων σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και «στοχευμένες» δράσεις, από τις αρχές του '14, για ομάδες «υψηλού κινδύνου» λόγω της ανεργίας (νέους, όσους ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, μακροχρόνια άνεργους και τις γυναίκες) προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας.

Το πλαίσιο των παρεμβάσεων -στις οποίες περιλαμβάνεται και η αύξηση σε 75.000 των επιδοτούμενων θέσεων πρακτικής άσκησης με το σύστημα voucher για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών- παρουσίασαν χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος σε συνέδριο για την προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020.

«Η ανεργία τραβά χειρόφρενο το 2013 και θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το 2014» προέβλεψε ο Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας, ωστόσο, ότι για να είναι ταχύτερες οι εξελίξεις και η παρέμβαση στην αγορά εργασίας θα χρησιμοποιηθούν «εμπροσθοβαρώς» τα κονδύλια του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης. Συνολικά στην περίοδο 2014 - 2020 θα διατεθούν 4 δισ. ευρώ και το 20% από αυτά για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε πολιτικές αποφάσεις για τη μεταφορά του 10% των αναπορρόφητων ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη στήριξη κοινωνικών δομών, καθώς και την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από την 1 Ιανουαρίου 2014, με εισοδηματικά κριτήρια.


imerisia.gr