Τη Δευτέρα 27 Μαΐου η Κρήτη συναντά την Κίνα

H Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους την έκθεση: «Κρήτη – Η μεγάλη συνάντηση» η οποία ξεκινά στις 24 Μάη, 2013 και λήγει την 27η η οποία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο TAE KWON DO στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν το συνέδριο με θέμα: «Crete meets China» το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 στην αίθουσα προθερμαντηρίου του Σταδίου και θα ξεκινήσει στις 13:30 το μεσημέρι (ώρα προσέλευσης 13:00) και θα ολοκληρωθεί στις 5:30 το απόγευμα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων και του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας και υπό την αιγίδα του ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Σαγκάη, των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων και Τουρισμού, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Παγκρητίου Ένωσης, των Επιμελητηρίων Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου, των Δήμων Ηρακλείου, Χανίων, Φαιστού, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου, Ρέθυμνου, Σητείας, Ιεράπετρας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοπαραγωγών της Κρήτης και των κρητικών Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ως ομιλητές η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρέσβης της Λ.Δ. της Κίνας κ. Du Qiwen, o εμπορικός και οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας κ. Sun Liwei, o Πρόεδρος του INVEST in GREECEκ. Άρις Συγγρός, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, ο υπεύθυνος του τμήματος Κίνας του ΕΒΕΑ κ. Μιχάλης Κανδαράκης, ο πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, η Ceo της Skysolar Group κα Ronghui Zhang κ.ά.

Ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδης θα βραβεύσει, επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου τον κ. Στέλιο Ματζαπετάκη Πρόεδρο του Ιδρύματος «Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη» για τη συμβολή του στη διάδοση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, εντός και εκτός Ελλάδας και για τη μακροχρόνια και βαθιά σχέση, που διατηρεί με την Κίνα και το λαό της. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου η κα Ανδριανή Ζουναλή θα παρουσιάσει τον ταξιδιωτικό οδηγό που έχει γραφεί στην κινεζική γλώσσα με τίτλο "The 100 Greek Islands Bible & Athens" και τον οποίο δημιούργησε η ίδια και έχει εκδοθεί από την Profit NET A.E./Happy Publications.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή των δυνατοτήτων, της κουλτούρας, του πολιτισμού, του τουρισμού, των προϊόντων της Κρήτης στην Κίνα και οι επενδυτικές δυνατότητες από πλευράς της Κίνας προς την Κρήτη. Το «παρών» στο Συνέδριο έχουν κληθεί να δώσουν εκτός από τους Κρήτες επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και τα μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, καθώς και Έλληνες και Κινέζοι δημοσιογράφοι. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή κρητική μουσική και βίντεο παρουσίασης της Κρήτης. To Συνέδριο θα συμπαρουσιάσει ο γνωστός Φιλέλληνας Κινέζος δημοσιογράφος και συγγραφέας – μελετητής του έργου του Νίκου Καζαντζάκη κ. Yang ChaoBo.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προσέλευση ώρα: 13:00


epixeiro.gr