Γερμανία: Ζητούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για επενδύσεις σε ΑΠΕ

Τη χαλάρωση των κανονισμών που ρυθμίζουν τις επενδύσεις σε ΑΠΕ ζητούν από το κράτος και το νομοθετικό σώμα της χώρας τους και της Ε.Ε. οι γερμανικές ασφαλιστικές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ασφαλιστικού οργανισμού GDV.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Jörg von Fürstenwerth, «προκειμένου να μπορέσουμε να επενδύσουμε περισσότερα στον τομέα των ΑΠΕ, χρειαζόμαστε ένα επενδυτικό περιβάλλον που να το διακρίνει η νομική ασφάλεια και η μακροπρόθεσμη σταθερότητα».

Οι πολύ χαμηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν στρέψει τους ασφαλιστές προς εναλλακτικές επενδύσεις με δυνητικά καλύτερα αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό που θα μπορούσαν να αποφέρουν σταθερότερο και υψηλότερο εισόδημα.

Η Allianz, μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ευρώπη, έχει επενδύσει περίπου 1,5 δις ευρώ σε φωτοβολταϊκά και χερσαία αιολικά πάρκα, ενώ η Munich Re προτίθεται να επενδύσει 2,5 δις ευρώ στην πράσινη ενέργεια μέχρι το 2016.

Ο GDV έχει ζητήσει να χαλαρώσουν οι κανόνες που αφορούν σε επενδύσεις στις ΑΠΕ, να διασφαλιστεί ένα κλίμα σιγουριάς στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και μην υπάρξει παρέμβαση σε προϋπάρχουσες συμφωνίες.
energypress.gr