Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ και ΕΣΕΕ

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ) και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου θα δημιουργηθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που αφορά 50 επιχειρήσεις από την Κρήτη και 50 από τη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες θα συνεργαστούν με μέλη του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ από διάφορες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

«Τέτοιες συνεργασίες, όπως η σημερινή, δεν δρουν αθροιστικά, αλλά πολλαπλασιαστικά» δήλωσε αναφερόμενος στο Πρωτόκολλο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, από το βήμα εκδήλωσης, που διοργάνωσαν στο πλαίσιο των εκθέσεων DETROP-OENOS, ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ και η ΕΣΕΕ.

Το Πρωτόκολλο θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες επιχειρηματίες, που εδρεύουν, τόσο εντός της χώρας, όσο και σε άλλα κράτη της Ευρώπης, να συνεργαστούν και να δικτυωθούν πιο γρήγορα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, Αριστοτέλης Καρβέλλας από την πλευρά του δήλωσε ότι ο φορέας, στον οποίο προεδρεύει, έχει προτείνει σχέδια στήριξης για να αντιμετωπιστεί η συρρίκνωση του ελληνικού εστιατορίου στο εξωτερικό, όπως την καθιέρωση Σήματος Ποιότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ