ΣΒΒΕ: Σε ποιές επιχειρήσεις θα απονεμηθούν τα βραβεία "Ελληνική Αξία"

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) θα απονείμει σε ειδική τελετή την προσεχή Τρίτη 2 Απριλίου 2013, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» σε επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους στον επιχειρηματικό και κοινωνικό στίβο κατά το 2012.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ, η οποία προσπαθεί να αναδείξει την υγιή επιχειρηματικότητα της Βορείου Ελλάδος, που σε πείσμα της οικονομικής κρίσης: επενδύει, εργάζεται σκληρά σε καθημερινή βάση, παράγει, διεθνοποιείται κατακτώντας δύσκολες αγορές του εξωτερικού, προσφέρει έμπρακτα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. 

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση από τον ΣΒΒΕ, στο πρόσωπο όσων βραβευθούν, του εξαιρετικού, αλλά, επίπονου, έργου που επιτελούν καθημερινά οι μεταποιητικές επιχειρήσεις ολόκληρου του Βορειοελλαδικού Τόξου και ταυτόχρονα ένα αληθινό μήνυμα προς την κοινωνία, ότι η Ελληνική παραγωγή υπάρχει, είναι διεθνώς ανταγωνιστική και παράγοντας κοινωνικής συνοχής στην Βορειοελλαδική περιφέρεια. 

Είναι η ελάχιστη προσπάθεια ανάδειξης της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ» σε μια εποχή απαξίωσης του ρόλου και της συνεισφοράς της βιομηχανίας στην εθνική ανάπτυξη. 

Η τελετή των βραβείων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00, σε αίθουσα του ξενοδοχείου The Met της Θεσσαλονίκης. 

Στην τελετή θα παραστεί, θα απευθύνει ομιλία και θα βραβεύσει τις επιχειρήσεις ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Οι εταιρείες που βραβεύονται είναι: 
Βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας»: 
κα Κωνσταντίνα Ουζουνοπούλου - ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ 
Βραβείο «Εξωστρέφειας»: 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε.
Έπαινος «Εξωστρέφειας» : 
ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ 
Βραβείο «Καινοτομίας»: 
ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ – AGRINO 
Βραβείο «Περιβάλλον»: 
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ, 
Έπαινος «Περιβάλλον» : 
Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ 
Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης»: 
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΑΕ – ΒΙΚΟΣ 
Έπαινος «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης»:
ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ ΑΕ 
Βραβείο «Αριστεία Μεσαία Επιχείρηση»: 
ΕΛΒΙΑΛ ΑΕ 
Έπαινος «Αριστεία Μεσαία Επιχείρηση»:
ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΑΕ 
Βραβείο «Αριστεία Μεγάλη Επιχείρηση»: 
ΚΡΙ – ΚΡΙ ΑΕ 
Έπαινος «Αριστεία Μεγάλη Επιχείρηση»: 
ΓΙΟΥΡΙΜΑΚ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΥΖΙΟΥ & ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΑΕ