Πρόταση για Υπεράκτιο Αιολικό 582 MW για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στα ακατοίκητα νησιά

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, παρουσία του Δημάρχου κ.Κόλια Μιχαήλ και του Δ.Σ. της Λέρου παρουσίασε η εταιρεία "ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ Α.Ε.", την πρόταση της προκειμένου να κατασκευάσει και να λειτουργήσει Αιολικό Πάρκο ισχύος 582MW για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στα ακατοίκητα νησιά Λέβιθα, Κίναρος, Λιάδη και Γλάρο κυριότητας Δήμου Λέρου.

Η σύγχρονη αυτή επαγγελματική δραστηριότητα είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας αφού από την ημέρα λειτουργίας της, όπως αναφέρει ο Δήμος Λέρου σε ανακοίνωσή του, "θα ωφεληθεί ο Δήμος με τουλάχιστον 1.700.000 ευρώ ετησίως, ενώ ταυτόχρονα θα απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα από το νησί μας κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, δίνοντας έτσι μια τονωτική ένεση τόσο στην ανεργία όσο και στην οικονομία της κοινωνίας της Λέρου. Η συμφωνία αυτή επετεύχθη χάρις στην εμμονή του Δημάρχου Λέρου κ.Κόλια και έγινε από όλους αποδεκτή".

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση "Η πολιτική των χαμηλών τόνων που ακολουθήθηκε από το Δήμο Λέρου, όπως πρέπει να είναι σε τέτοιας σημασίας και επιπέδου ενέργειες, βοήθησε στην οφειλή και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά ότι υπάρχουν δυνάμεις που οραματίζονται μέσα στην κρίση μια άλλη Λέρο. Αυτός ο Δήμαρχος και αυτή η Δημοτική Αρχή, παρά τις κακόβουλες διαθέσεις και εμπόδια που μας δημιουργούν προσπαθούν να δώσουν άλλη ώθηση στο νησί, να βάλουν τη Λέρο στο δρόμο της ανάπτυξης. Αυτή την πορεία θα τραβήξουμε και όποιος μπορεί ας ακολουθήσει. Ελπίζουμε ευτυχή για το νησί μας ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου που θα επιφέρει τεράστια κέρδη στη Λέρο και στους Λεριούς".

buildnet.gr