Θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, το 2013

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το τούνελ της κρίσης, που εισήλθε τα τελευταία χρόνια, εξέπεμψε τόσο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη όσο και φορείς του κλάδου του τουρισμού, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και η Γενική Γραμματεία Τύπου, με αφορμή τη φιλοξενία στην Ελλάδα αρχισυντακτών και συντακτών μεγάλων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.

Όπως είπε η κ, Κεφαλογιάννη, η Ελλάδα στήριξε, με την παρουσία της, όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν τον Τουρισμό και υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα έτη σε ρωσικό έδαφος, τόσο σε επίπεδο υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, όσο και σε επίπεδο των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτές.

Η Ελληνορωσική συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού, όπως είπε, κρίνεται επιτυχής, κερδοφόρα και με ιδιαίτερη δυναμική που αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες. Σε ό,τι αφορά τα τουριστικά μεγέθη, μέσα σε μια τετραετία τριπλασιάστηκε ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα (το 2009: 275.000, το 2010: 400.000, το 2011: 740.000, το 2012: 834.000) γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, σε χρονιές δύσκολες και κρίσιμες για τη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η υπουργός.

Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Ρωσικού επιμελητηρίου, και μέλος του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, όσο και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος εκτίμησε ότι το 2013 ο αριθμός των Ρώσων που θα αφιχθούν στην Ελλάδα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο. Ο κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, η ώθηση του τουριστικού ρεύματος θα δοθεί από την ενδοχώρα της Ρωσίας και συγκεκριμένα από περιοχές πλούσιες όπως αυτή της Καζάν και Ροστώφ.

kerdos.gr